Voor wie?

Waarvoor, en voor wie bestaat het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW)?

Kort samengevat:
We zijn er voor iedereen die bewuster in zijn of haar leven, relaties en werk wil staan. We reiken hiervoor kennis, tools en handvatten aan met een systemische grondslag. Wat voor jou het meest geschikt is op dit moment, wordt alleen bepaald door je wens en behoefte.
Ook leiden we mensen op die het systemisch werk aan particulieren en/of bedrijven willen aanbieden.
 

Zoek je verdieping voor jezelf?

Kijk dan eens naar een 1-daagse Familieopstellingen of een 2-daagse Familieopstellingen
Je kunt hier een vraag of thema inbrengen waar je graag aan wilt werken. Zo'n thema kan bijvoorbeeld zijn: een relatieprobleem (of geen geschikte partner kunnen vinden), een stroeve relatie met je ouder(s), broer(s) of zus(sen), issues met een kind (of meerdere kinderen) binnen het gezin, een traumatisch verleden waar je last van hebt, moeilijkheden binnen een samengesteld gezin, last van depressie, je draai in het leven niet kunnen vinden enz.

Heb je geen dringend probleem maar zou je wel graag meer inzicht in intermenselijke relaties willen krijgen of in je eigen gezin of familie? Gewoon om beter te snappen hoe dat nu werkt in jouw leven en familie? Kijk dan eens naar de 2-daagse training Vind je Balans (in leven en familie). Daar krijg je heel veel systemische kennis en achtergrondinformatie aangereikt die je meteen op je eigen situatie kunt toepassen. Dit is ook een hele mooie entree voor als je nog geen ervaring hebt opgedaan met het systemisch werk en hierover graag meer wilt weten.

De 2-daagse training Life Integration Process is mogelijk ook interessant voor je. Hier kun je je jouw houding tot jezelf onderzoeken in de verschillende fases van je leven (van ongeborene tot de laatste levensfase). Onbewuste patronen en gebeurtenissen van vroeger die je nog in hun greep hebben kunnen hier zichtbaar worden.

Wil je meer en dieper? Gun jezelf dan de Opleiding Familieopstellingen, en daarmee de kans om jezelf en je onbewuste kanten tegen te komen en jezelf te bevrijden van oude patronen en ballast. Een cadeau waar je profijt van hebt voor de rest van je leven.
 

Wil je het systemisch werk toepassen binnen je werk?

Werk je met mensen?
Ben je bijvoorbeeld een psycholoog, arts, coach, mediator, (familie-)therapeut, jurist, bedrijfsleider, teamleider, HR-manager, PR-medewerker enz. Dan is de Opleiding Familieopstellingen waarschijnlijk een prachtige aanvulling op je eerdere opleidingen en achtergrond. In deze praktische 18-daagse opleiding vind je veel verdieping, kennis en tools die je meteen in je bestaande werk kunt toepassen. Natuurlijk geeft het je tevens meer inzicht in je eigen psyche, (jeugd-)trauma's en familiepatronen.

Wil je zelf ook gaan werken met familieopstellingen in groepen of in een 1-op-1 setting? Dat leer je natuurlijk ook in de Opleiding Familieopstellingen. Werken met opstellingen is echt een ambacht. Tijdens de opleiding Familieopstellingen wordt er heel veel met elkaar, en op gastcliënten geoefend. Het werk maak je je namelijk steeds meer eigen door het heel veel te doen.

Vind je een opleiding te lang en zoek je iets wat kort is maar toch meer inzicht en wat practische tools aanbiedt? Dan is de 2-daagse training Vind je Balans (in leven en in familie) meer geschikt voor jou.

Werk je met organisaties en/of bedrijven?
Dan kun je na de Opleiding Familieopstellingen (tevens de basisopleiding voor het systemisch werk) de Opleiding Organisatieopstellingen volgen om het systemisch werk toe te passen binnen bedrijven. Je kunt daarmee bedrijfsadvies geven, teams coachen en oplossingen aanreiken voor o.a. lang bestaande en hardnekkige problemen binnen een bedrijf of organisatie, of het systemisch werk inzetten als instrument bij belangrijke beslissingen.

Top