Volwassen worden voor volwassenen

Auteur: Elmer Hendrix

‘Dit boek is bedoeld voor mensen die de moed hebben om aan zelfonderzoek te doen, en dat is al een goed begin om richting volwassenheid te bewegen. Alleen al het begin van het boek, waarin alles wordt gedefinieerd, heeft mij veel helderheid gebracht.’ 
Giel Beelen

Inhoud:

Vind jij jezelf volwassen? En zo ja, wat is dan je maatstaf?
Misschien is je lichaam inmiddels volgroeid en heb je een bepaalde leeftijd bereikt. Maar werkelijk volwassen worden is een proces dat van binnen plaatsvindt. Dat is waar dit boek over gaat; over emotioneel volwassen worden. En dat begint met je blik naar binnen te richten, jezelf heel eerlijk aan te kijken en te erkennen waar je op emotioneel gebied nog wat groeiachterstand hebt in te halen. Wanneer reageer en handel je (onbewust) nog als een gekwetst of boos kind? En wat is die behoefte aan erkenning, status of geld anders dan de compensaties van een kind dat emotioneel veel tekort is gekomen? 

In dit boek laat Elmer Hendrix je zien waarom zaken zoals jaloezie, oordelen, ruzie maken en behoefte hebben aan erkenning horen bij een ‘nog niet volwassen bewustzijn’. En waarom aspecten die we doorgaans in onze maatschappij als positief beschouwen, zaken zoals loyaliteit, jezelf wegcijferen en het hebben van moraal, eigenlijk helemaal niet passen bij emotioneel volwassen zijn. 

Emotioneel volwassen zijn is trouwens verre van saai. Op het moment dat je het braakliggend terrein in je psyche en je onderbewuste gaat ontginnen, zul je merken dat je leven een diepere dimensie krijgt en gaat stromen. Werkelijk volwassen zijn is het onder ogen komen van angsten, vastgeroeste patronen en bevroren emoties waardoor deze plaats kunnen maken voor speelsheid en soepelheid. De stappen die je daarna in je leven zet vloeien voort uit een staat van helderheid en een diep innerlijk weten over wat goed is om te doen; voor jezelf, en daarbij ook voor je omgeving. Want het creëren van een bewuste, evenwichtige en volwassen maatschappij begint bij jezelf; via zelfonderzoek en door goed voor jezelf te zorgen.
 

'Op dit moment in de geschiedenis zou de meest radicale, indringende en invloedrijke transformatie eruit bestaan dat iedereen werkelijk zou evolueren tot een volwassen, rationeel, redelijk en verantwoordelijk ego.'
Ken Wilber 


ISBN 9789083344744
Gebonden uitgave / hardcover
Verschijningsdatum: januari 2024
216 pagina's
Prijs: € 28,-

Bestel het boek

Bekijk boekpresentatie

Terug naar alle boeken

Top