Train de trainer - De Tao als leidraad


Deze 4-daagse 'Train de trainer' is er voor opstellers, trainers, therapeuten, coaches en voor andere geïnteresseerden die systemisch in het diepe willen duiken en willen leren om te 'doen, door niet te doen'.

Met het de Tao als leidraad en Elmer Hendrix als trainer, ga je leren, ervaren, angsten tegenkomen, grenzen verleggen en je overgeven aan 'dat wat ons beweegt'.

Train de trainer - De Tao als leidraad

4-daagse Train de trainer -  De Tao als leidraad

Een training voor opstellers, trainers, therapeuten, coaches en verder voor iedereen die meer in contact wil komen met de stroom van het leven.

Het begeleiden van familieopstellingen is een ambacht, een kunst en een kunde. Het goed begeleiden van opstellingen vraagt van de begeleider zowel het onder de knie hebben van bepaalde technieken, alswel het kunnen varen op een 'systemische intuïtie'.

Vooral dat laatste is volgens Elmer Hendrix volledig verbonden met de uitdrukking uit de Tao: 'Wei wu wei' (doen, door niet te doen). Wei wu wei gaat over je terughouden, niet handelen, ruimte geven waarin iets kan ontstaan, het (fenomenologisch) waarnemen en het juiste handelen op het juiste moment. Dit is in wezen de kern van het fenomenologisch opstellingswerk.

Om dit te leren dien je in contact te zijn met je lichaam, want je lichaam is namelijk het instrument waarmee, en waarin je waarneemt, voelt en ervaart. Aanwezig zijn in je lichaam verankert je tevens in het 'hier en nu'.
Vanuit dit 'aanwezig zijn' ga je voelen en ervaren waar de opstelling je naar toe beweegt, en welke handeling (vanuit het niet-doen en het niet-weten) er op een bepaald moment van je gevraagd wordt.
 

Leren 'Zijn' in plaats van 'Doen'

Tijdens deze 4-daagse training zal de (innerlijke) weg van de Tao fungeren als leidraad om meer in contact te komen met jezelf en met de levensstroom die ons allen beweegt. Hoe kun je meer in contact komen met 'Zijn' in plaats van te 'Doen'.

Trainer Elmer Hendrix werkt tijdens deze 4 dagen met familieopstellingen aan de hand van vragen en thema's van de aanwezige deelnemers en zal deze 'ondertitelen' om meer grip te kunnen krijgen op wat er gebeurt als je jezelf loslaat en overgeeft aan een onzichtbare, maar veel grotere kracht en intelligentie dan jijzelf kunt belichamen.

Ook kunnen (meer of minder ervaren) opstellers tijdens deze training een opstelling begeleiden onder supervisie van de trainer.
 

Voor wie

Wat zeggen de deelnemers

  • 4-daagse Train de trainer

    Aanvankelijk vond ik de structuurvorm erg aanwezig. Door de opstellingen viel dit weg. Het was zuiver, integer en direct naar de essentie, zonder dat daar een vraag voor ingebracht hoeft te worden. Werkelijk een prachtige ervaring. Heel bruikbaar bij systemische coaching in verschillende vormen.

    Suzanna

  • 4-daagse Train de trainer

    Het was nuttig en stimulerend om ruim 1 jaar na het afronden van de opleiding familieopstellingen deze module als verdieping te volgen.

    Annemarie Renes van Asselen

Top