Podcasts

Emotionele Volwassenheid met Elmer Hendrix 

Veel gedoe in organisaties is terug te voeren op emotionele onvolwassenheid. Deze onvolwassenheid is te herleiden naar onze kindertijd en de wijze waarop we geconditioneerd zijn. Hoe ga jij als leidinggevende om met deze emotionele onvolwassenheid, en waar eindigt de rol van leidinggevende en begint de rol van een eventuele therapeut? 

JOIS Podcast; Sarah Teunissen, Jongeren en familieopstellingen

Sarah is 28 jaar; trainer en familieopsteller bij het Instituut voor Systemisch Werk. Ze is een van de jongste opstellers en trainer in dit vak. We spreken over haar ervaringen en hoe ze met haar jonge leeftijd tot familieopsteller is uitgegroeid, en welke inzichten het kan geven. Ook hebben we het over hoe ze systemisch met paarden werkt. 

De Win-Win Podcast over 'Volwassen worden voor Volwassenen'

Wat Elmer na meer dan twintig jaar ervaring in het werken met groepen duidelijk is geworden, is dat er maar weinig mensen werkelijk emotioneel volwassen zijn. Tijd, dat we massaal volwassen worden. Daarom schreef Elmer Hendrix een nieuw boek: 'Volwassen worden voor volwassenen'. In deze podcast van Janneke van der Meulen bespreken we het uitgebreid. 

JOIS Podcast; Elmer Hendrix en Familieopstellingen

Joyce Smeets van Jois Podcast, wonend in Antwerpen, vraagt Elmer Hendrix naar zijn nieuwste boek: 'Volwassen worden voor volwassenen'. Een gesprek volgt over volwassen zijn en wat dat inhoudt, maar ook over familieopstellingen, familiedynamieken, over de verschillen tussen België en Nederland,  over zelfreflectie en nog veel meer! 

Elmer Hendrix | Volwassen worden voor volwassenen: de reis naar persoonlijke groei

Echt volwassen zijn is voor een leider van groot belang. Denk jij nu, ik ben toch volwassen? Elmer Hendrix geeft ons een nieuwe kijk op volwassenheid. In de vierde YourConnector podcast aflevering gaan wij in gesprek met Elmer Hendrix. Elmer is de persoonlijke leermeester van Nicole. Van hem heeft zij het mooie vak familieopstellingen en organisatieopstellingen mogen leren.

Podcast Holistisch leven - Aflevering 66 Elmer Hendrix

Ben je geïnteresseerd in familieopstellingen en systemisch werk? Dan moet je zeker even luisteren naar de nieuwste aflevering van de podcast Holistisch Leven waarin Marjolein Berendsen een inspirerend gesprek voert met Elmer Hendrix. 
Als kers op de taart neemt Elmer je mee in een geleide meditatie met je ouders.

In gesprek met Elmer Hendrix en Angeli Basten

Adrian en Willeke Roest van IkWij relatiecoaching gingen in gesprek met Elmer en Angeli. Adrian heeft de opleiding Familieopstellingen gevolgd bij Elmer en dat heeft veel betekend voor hemzelf, en voor het werk dat hij samen met zijn vrouw Willeke doet. Adrian: 'Hoe mooi is het om Elmer nu samen met zijn vrouw Angeli te interviewen voor onze podcast!'

Creative Wisdom #11 - Elmer Hendrix

Liza Salimans van de podcast Creative Wisdom Liza Salimans ging in gesprek met Elmer Hendrix over de magie van familieopstellingen. En over 'Bewustzijn' dat alles beweegt. Elmer is open over zijn persoonlijke proces en hoe de liefde daarin een grote rol speelde. 'Realiseer je dat jij de allerbelangrijkste persoon bent op de hele wereld. Zorg heel goed voor jezelf. Dan dien je het leven het meest.' aldus Elmer.

Een opstelling wijzer - over de relatie en dynamieken tussen ouders en kinderen

Saskia Hielkema en Jessica Kwekkeboom van 'Een opstelling wijzer' vragen Elmer Hendrix welke dynamieken er tussen ouders en kind onbewust kunnen spelen en hoe deze patronen in jouw dagelijks leven ook onbewust doorgaan. Daarnaast vertelt Elmer over het belang van jouw eigen ontwikkeling naar bewustwording en volwassenheid. Mooie wijsheden en tips om je energie en die van je kinderen te laten stromen!

Systemische Teamcoach - Afl. Elmer Hendrix

Anne Jan de Witte gaat in deze aflevering het gesprek aan met Elmer Hendrix over zijn ervaringen met systemisch werk in teams. Verhalen uit de praktijk. Hoe kan je als begeleider zuiver waarnemen? Welke systemische constructen kom je meer tegen in organisatieopstellingen? En wanneer raken systemische zinnen de ziel?

Elmer Hendrix - Over familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch werk

Elmer Hendrix in gesprek met Gerhard te Velde van 'Groeivoer' over systemisch werk en wat dit voor jou persoonlijk en voor jouw organisatie kan betekenen.
Systemisch werk is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Elmer & Angeli - over relaties, mannelijke en vrouwelijke energie en ondernemen

In deze aflevering van 'De weg naar binnen' spreekt Madelon Vermeij met Elmer Hendrix & Angeli Basten, beide eigenaar van het Instituut voor Systemisch Werk en daarmee niet alleen partners in de liefde, maar ook in zaken. In dit inspirerende (en vooral leuke) gesprek hebben we het over relaties, mannelijke en vrouwelijke energie en ondernemen.
PS: De meerdelige podcast over onderwijs waar Angeli aan refereert maar niet op de naam kon komen heet 'Opgejaagd' van de VPRO, door Jennifer Pettersson.

Janneke van der Meulen wordt wakker met Elmer Hendrix

Janneke van der Meulen, fruit-en planteneter, sporter, wereldkampioen roeien en auteur van verschillende boeken, ging in gesprek met Elmer Hendrix.
In deze Podcast 'Wakker worden met Janneke' kwamen allerlei aspecten van het leven aan bod zoals het (h)erkennen en oplossen van trauma, innerlijke groei, de lessen van Eckhart Tolle en hoe echt volwassen te worden.

Giel Beelen in gesprek met Elmer Hendrix

Giel Beelen is in zijn spirituele zoektocht de podcast Kukuru gestart, waarin hij mensen interviewt en vraagt naar hun expertise, ontdekkingen en levenslessen.
Dit keer ging hij in gesprek met Elmer Hendrix. Er volgt een heel gemoedelijk en diepgaand gesprek over 'de innerlijke houding' van de begeleider, de ziel, non-dualisme, tantra, de dood, en natuurlijk over bewustzijn. Natuurlijk komen ook Elmer's favoriete boeken aan bod.

Tribe de Podcast over de kracht van familieopstellingen

Charlotte Derksen in gesprek met Elmer Hendrix, familieopsteller, trainer en oprichter van Instituut voor Systemisch werk. Elmer vertelt over de kracht van familieopstellingen en systemisch werk, wat een familieopstelling je brengt en wat trauma en conditioneringen inhouden. Ook deelt hij hoe je bij jezelf kunt blijven, ook in moeilijke tijden als de huidige situatie.

Podcast Ader Academie onderzoekt systemisch werk

Dries en Thijs van de Ader Academie gingen in gesprek met Elmer Hendrix en Angelique van Hulst. Angelique is psychosomatisch fysiotherapeut en paardencoach en volgde de opleiding familieopstellngen bij Elmer Hendrix. Een gesprek over systemisch werk, paardencoaching en wat het Elmer en Angelique heeft gebracht.

Podcast UI - de schillen van Elmer Hendrix

Jarenlang bestaat Elmers leven uit vechtsporten en geweld. Na een ingewikkelde jeugd (z'n moeder zat bij het verzet, vader bij de SS) is hij zo bang voor het leven dat agressie een goede manier was om te overschreeuwen. Op een gegeven moment raakt hij zelfs geïnteresseerd om huurmoordenaar te worden. Hij gooit z’n leven om als hij een vrouw ontmoet die hem helpt voor het eerst gevoel toe te laten. Samen met haar runt hij inmiddels een opleidingsinstituut in familieopstellingen.

Podcast De Heldenreis - over onderwijs en systemisch werk

Het IVSW werd benaderd door David van Balen van de podcast Twelve Waves en De Heldenreis. Wat volgde was een inspirerend gesprek tussen David en Elmer Hendrix over het onderwijs, en natuurlijk over opstellingen en systemisch werk.

Top