Podcasts

Een opstelling wijzer - over de relatie en dynamieken tussen ouders en kinderen

In deze aflevering gaan we in gesprek met Elmer Hendrix. Hij legt ons uit welke dynamieken tussen ouders en kind onbewust kunnen spelen en hoe deze patronen in jouw dagelijks leven ook onbewust doorgaan. Daarnaast vertelt hij over het belang van jouw eigen ontwikkeling naar bewustwording en volwassenheid. Mooie wijsheden en tips om je energie en dat van je kinderen te laten stromen!

Systemische Teamcoach - Afl. Elmer Hendrix

Anne Jan de Witte gaat in deze aflevering het gesprek aan met Elmer Hendrix over zijn ervaringen met systemisch werk in teams. Verhalen uit de praktijk. Hoe kan je als begeleider zuiver waarnemen? Welke systemische constructen kom je meer tegen in organisatieopstellingen? En wanneer raken systemische zinnen de ziel?

Elmer Hendrix - Over familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch werk

Elmer Hendrix in gesprek met Gerhard te Velde van 'Groeivoer' over systemisch werk en wat dit voor jou persoonlijk en voor jouw organisatie kan betekenen.
Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Elmer & Angeli - over relaties, mannelijke en vrouwelijke energie en ondernemen

In deze aflevering van 'De weg naar binnen' spreekt Madelon Vermeij met Elmer Hendrix & Angeli Basten, beide eigenaar van het Instituut voor Systemisch Werk en daarmee niet alleen partners in de liefde, maar ook in zaken. In dit inspirerende (en vooral leuke) gesprek hebben we het over relaties, mannelijke en vrouwelijke energie en ondernemen.
PS: De meerdelige podcast over onderwijs waar Angeli aan refereert maar niet op de naam kon komen heet 'Opgejaagd' van de VPRO, door Jennifer Pettersson.

Janneke van der Meulen wordt wakker met Elmer Hendrix

Janneke van der Meulen, fruit-en planteneter, sporter, wereldkampioen roeien en auteur van verschillende boeken, ging in gesprek met Elmer Hendrix.
In deze Podcast 'Wakker worden met Janneke' kwamen allerlei aspecten van het leven aan bod zoals het (h)erkennen en oplossen van trauma, innerlijke groei, de lessen van Eckhart Tolle en hoe echt volwassen te worden.

Giel Beelen in gesprek met Elmer Hendrix

Giel Beelen is in zijn spirituele zoektocht de podcast Kukuru gestart, waarin hij mensen interviewt en vraagt naar hun expertise, ontdekkingen en levenslessen.
Dit keer ging hij in gesprek met Elmer Hendrix. Er volgt een heel gemoedelijk en diepgaand gesprek over 'de innerlijke houding' van de begeleider, de ziel, non-dualisme, tantra, de dood, en natuurlijk over bewustzijn. Natuurlijk komen ook Elmer's favoriete boeken aan bod.

Tribe de Podcast over de kracht van familieopstellingen

Charlotte Derksen in gesprek met Elmer Hendrix, familieopsteller, trainer en oprichter van Instituut voor Systemisch werk. Elmer vertelt over de kracht van familieopstellingen en systemisch werk, wat een familieopstelling je brengt en wat trauma en conditioneringen inhouden. Ook deelt hij hoe je bij jezelf kunt blijven, ook in moeilijke tijden als de huidige situatie.

Podcast Ader Academie onderzoekt systemisch werk

Dries en Thijs van de Ader Academie gingen in gesprek met Elmer Hendrix en Angelique van Hulst. Angelique is psychosomatisch fysiotherapeut en paardencoach en volgde de opleiding familieopstellngen bij Elmer Hendrix. Een gesprek over systemisch werk, paardencoaching en wat het Elmer en Angelique heeft gebracht.

Podcast UI - de schillen van Elmer Hendrix

Jarenlang bestaat Elmers leven uit vechtsporten en geweld. Na een ingewikkelde jeugd (z'n moeder zat bij het verzet, vader bij de SS) is hij zo bang voor het leven dat agressie een goede manier was om te overschreeuwen. Op een gegeven moment raakt hij zelfs geïnteresseerd om huurmoordenaar te worden. Hij gooit z’n leven om als hij een vrouw ontmoet die hem helpt voor het eerst gevoel toe te laten. Samen met haar runt hij inmiddels een opleidingsinstituut in familieopstellingen.

Podcast De Heldenreis - over onderwijs en systemisch werk

Het IVSW werd benaderd door David van Balen van de podcast Twelve Waves en De Heldenreis. Wat volgde was een inspirerend gesprek tussen David en Elmer Hendrix over het onderwijs, en natuurlijk over opstellingen en systemisch werk.

Top