Opleiding Familieopstellingen

Opleiding Familieopstellingen

Wat zeggen de deelnemers

In deze opleiding leer je, en ontwikkel je het zelfvertrouwen, om zelfstandig opstellingen te begeleiden. Het vakmanschap van Elmer Hendrix is groot en hij begeleidt opstellingen 'zonder franje'. Je leert hier om de innerlijke houding te ontwikkelen die nodig is om te laten ontstaan wat zich in ‘het systeem’ wil laten zien.
Bevoorrecht voel ik me dat ik nu mijn eigen opstellingsdagen kan begeleiden.

Els van Steijn Trainer, coach, opsteller en auteur van 'De Fontein' Opleiding Familieopstellingen

Geheel intuïtief ben ik online gaan zoeken naar een opleiding systemisch werk. Tussen verschillende opleidingen bleef ik hangen bij de website van IVSW en de persoon Elmer Hendrix. Ik hoopte een hoge mate van integriteit te vinden naar het vak en de houding van de trainer in zichzelf om vanuit daar een natuurlijk overwicht te bewaken naar veiligheid en sfeer in de groep. De innerlijke houding van de begeleider bleek de rode draad te zijn van de opleiding waar ik uiteindelijk op uit kwam met een ongelofelijke fijne groep mensen. En het inzicht dat alle mensen fijn zijn wanneer zij zich veilig voelen. Wat de opleiding mij gegeven heeft is een hoge mate van trauma verwerking en besef van mijn natuurlijke talenten en inzicht in de diepere onderstroom in mijn leven. De werkwijze van Elmer heb ik als ongelofelijk geaard - doelgericht - liefdevol en complex in zijn eenvoud ervaren. Elmer is een lead by example trainer en persoon…er is geen onderscheid in zijn werk en zijn persona. Dit heeft mij niet alleen doen beseffen dat ik na de opleiding nog maar aan het begin van systemisch werk sta maar ook weer midden in het leven. De co-trainers Mieke - Sarah en Yvonne zijn een geweldige bedding tijdens de oefenopstellingen met gezonde humor en fijngevoeligheid. Het voornaamste wat ik meeneem uit de opleiding is dat het niet zozeer enkel een opleiding is maar een way of life die mij aanspreekt. Voor mij is systemisch werk dan ook niet meer weer weg te denken en zou ik het liefst zien dat het volledig geïntegreerd zal worden in het onderwijs zodat al op jonge leeftijd kennis kan worden genomen van de beweging van de ziel en persoonlijke gezondheid in hoofd hart en alles dat gezien mag worden."

Manja Opleiding Familieopstellingen

Een magische reis! Een reis in de diepte, langs invloeden die vanuit het onderbewuste via familieopstellingen omhoog komen en zo een helende beweging kunnen laten ontstaan. Door de begeleiding van vakbekwame en ervaren trainers onder leiding van Elmer werd er gezorgd voor een veilige bedding en leeromgeving. De overdracht van kennis en wijsheid in combinatie met het meteen toepassen in de praktijk, maakt dat je zowel persoonlijk en als groep in een mooi proces terecht komt. Leren met elkaar en van elkaar en zodoende ook een veilige bedding creërend voor onze gastcliënten, voor wie dit voelbaar was. De dag dat zij hun vraag inbrachten, waren zij een onderdeel van onze groep. Met het gecreëerde vertrouwen vanuit de opleiding en onze hechte groep die elkaar opzoekt d.m.v. intervisie ga ik me steeds verder bekwamen in dit vak, dat weet ik zeker. Verder zou ik iedereen wel zo’n reis gunnen. Oprecht dankbaar en met respect voor dit vak!

Daniëlle Opleiding Familieopstellingen

Ik heb de opleiding als magisch ervaren. Hetgeen zich toont in alle lagen , door alle tijden heen. Daarnaast de nieuwe ontmoetingen met prachtige mensen en vooral de ontmoeting met mezelf. Die wanneer het begint niet meer stopt…

Deborah Verpleegkundige & NLP- practitioner Opleiding Familieopstellingen

Verdiepend voor mijn werk, ondersteunend aan mijn eigen proces van bewustwording en groei en bij momenten wonderschoon wat er zich op de vloer aan ons liet zien en beleven.

Liekje Welten (Stem)coach Opleiding Familieopstellingen

Geweldig. Levensveranderend. Ik heb zoveel geleerd, ook van Elmer, niet alleen over het ambacht dat systemisch werk heet. Ik ben echt door een gigantisch proces gegaan, waarbij ik op persoonlijk vlak echt binnenstebuiten ben gekeerd en door heel veel oude pijnen mocht werken. Ik heb geleerd om meer bij en in mezelf aanwezig te zijn en te vertrouwen op het proces. Daardoor voel ik me een completer mens. Ik voelde in mijn botten dat ik bij deze opleiding aanwezig moest zijn en ik wist niet waarom, maar ik ben godgans dankbaar dat ik dat gevoel heb gevolgd, want ik had het écht niet willen missen. De inzichten en tools kon ik ook meteen inzetten in mijn praktijk. Dus niet alleen ontzettend waardevol voor mijn eigen persoonlijke proces, maar ook op zakelijk vlak ontzettend goed toepasbaar. Dank!

Charlotte Derksen Holistisch therapeut Opleiding Familieopstellingen

Met veel plezier heb ik de opleiding Familieopstellingen gevolgd. De opleiding ervaar ik als een verrijking in m'n eigen ontwikkeling, maar geeft me ook veel meer inzicht in en begrip voor (ver)anderen. De inzichten die je krijgt zijn vaak bevrijdend en geven ruimte voor verdere groei. Het is bijzonder hoe effectief familieopstellingen kunnen zijn in het opruimen of verbeteren van oude patronen.

Het is een feest om Elmer Hendrix mee te maken en tegelijkertijd enorm ontmoedigend. Hoe kun je ooit ook maar enigszins zo goed worden als hij is.....
Een geweldige ervaring! Ik heb de opleiding vervolgd met de opleiding Organisatieopstellingen.

Diane Tuinebreijer Opleiding Familieopstellingen

Fantastisch. Een schitterende reis met hobbels, bergen en dalen om uiteindelijk een beetje meer in mijzelf thuis te komen.

Wendy Opleiding Familieopstellingen

Deze opleiding is voor mij een groot cadeau. In korte tijd ben ik vertrouwd geraakt met een systemische manier van kijken. Dat is een enorme verrijking die ik iedereen gun en in mijn ogen een must voor coaches en therapeuten. Het geeft inzicht in de patronen die we ontwikkeld hebben en waar we in vast kunnen zitten én handvaten om dit te doorbreken zodat we meer 'flow' in ons leven kunnen ervaren.

Opstellingen maken duidelijk dat we bewogen worden door iets groters dan het ego (en waarom zou het in het dagelijkse leven anders zijn...). Ik ben door de opleiding nog meer bewust van mijn innerlijke houding als coach en de impact daarvan en kan steeds beter zijn met het 'niet weten' en 'doen door niet te doen', in het vertrouwen dat het proces dat zich ontvouwt precies goed is.
Trainer Elmer Hendrix is daarin een geweldig voorbeeld. Zijn vakmanschap, helderheid en kracht zijn inspirerend, zijn humor en het enorme plezier waarmee hij werkt is aanstekelijk.

Gerrie Laudy Coach en beeldend kunstenaar Opleiding Familieopstellingen

In de oordeelloze en werkelijk vakkundige begeleiding ontstond ruimte om mijzelf mee te brengen en in verbinding met de groep te leren. De opleiding familieopstellingen gaf een nieuwe kijk op mijn leven en biedt tools om daarin te kunnen handelen.

Ferdy Strikker Opleiding Familieopstellingen

Deze opleiding voorziet rijkelijk in al wat nodig is om vertrouwd te raken met de vele facetten van het systemisch werk en daarna daarmee op een verantwoorde manier aan de slag te kunnen. Al de benodigde ingredienten zijn aanwezig: Elmer Hendrix is kundig, ervaren, integer, respectvol en terwijl het gewicht van de essentie steeds voelbaar is, maakt humor deze weer wat lichter. Een geweldige start van een proces dat doorgaat.

Karel Gerritse Arts Opleiding Familieopstellingen

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar diepgang en bewustwording. Je krijgt inzicht in je eigen processen waardoor je kunt groeien als persoon en professional. Groeien naar volwassenheid om autonomer en vrij je leven te vervolgen. Elmer Hendrix is een inspirerende en authentieke leraar: aanwezig, helder, compassievol, respectvol en hij biedt alle ruimte om je eigen weg te vinden. Alles is dus voorhanden voor een geweldige ervaring. Het is aan jou om die kans te grijpen.

Wendy Kamminga Opleiding Familieopstellingen

Het volgen van deze opleiding heeft me nieuw licht gebracht. Licht op mezelf, de ander en de wereld om me heen. Hierdoor kan ik door andere ogen kijken. Ik zie systemen die ik eerder niet zag. Door deze verbindingen ontwikkel ik mezelf als persoon en als professional waardoor ik met nog meer plezier door het leven loop.

Ingeborg Tros Trainer sociaal domein Opleiding Familieopstellingen

Fantastisch! Ik heb enorm veel geleerd en voel me verrijkt; zowel als persoon en als therapeut.

Maureen Westenenk Opleiding Familieopstellingen

Deze opleiding familieopstellingen zie ik als een essentieel onderdeel van mijn leven.

Robert Kuijpers Houtbewerker Opleiding Familieopstellingen

In deze opleiding leer je, en ontwikkel je het zelfvertrouwen, om zelfstandig opstellingen te begeleiden. Het vakmanschap van Elmer Hendrix is groot en hij begeleidt opstellingen 'zonder franje'. Je leert hier om de innerlijke houding te ontwikkelen die nodig is om te laten ontstaan wat zich in ‘het systeem’ wil laten zien.
Bevoorrecht voel ik me dat ik nu mijn eigen opstellingsdagen kan begeleiden.

Geheel intuïtief ben ik online gaan zoeken naar een opleiding systemisch werk. Tussen verschillende opleidingen bleef ik hangen bij de website van IVSW en de persoon Elmer Hendrix. Ik hoopte een hoge mate van integriteit te vinden naar het vak en de houding van de trainer in zichzelf om vanuit daar een natuurlijk overwicht te bewaken naar veiligheid en sfeer in de groep. De innerlijke houding van de begeleider bleek de rode draad te zijn van de opleiding waar ik uiteindelijk op uit kwam met een ongelofelijke fijne groep mensen. En het inzicht dat alle mensen fijn zijn wanneer zij zich veilig voelen. Wat de opleiding mij gegeven heeft is een hoge mate van trauma verwerking en besef van mijn natuurlijke talenten en inzicht in de diepere onderstroom in mijn leven. De werkwijze van Elmer heb ik als ongelofelijk geaard - doelgericht - liefdevol en complex in zijn eenvoud ervaren. Elmer is een lead by example trainer en persoon…er is geen onderscheid in zijn werk en zijn persona. Dit heeft mij niet alleen doen beseffen dat ik na de opleiding nog maar aan het begin van systemisch werk sta maar ook weer midden in het leven. De co-trainers Mieke - Sarah en Yvonne zijn een geweldige bedding tijdens de oefenopstellingen met gezonde humor en fijngevoeligheid. Het voornaamste wat ik meeneem uit de opleiding is dat het niet zozeer enkel een opleiding is maar een way of life die mij aanspreekt. Voor mij is systemisch werk dan ook niet meer weer weg te denken en zou ik het liefst zien dat het volledig geïntegreerd zal worden in het onderwijs zodat al op jonge leeftijd kennis kan worden genomen van de beweging van de ziel en persoonlijke gezondheid in hoofd hart en alles dat gezien mag worden."

Een magische reis! Een reis in de diepte, langs invloeden die vanuit het onderbewuste via familieopstellingen omhoog komen en zo een helende beweging kunnen laten ontstaan. Door de begeleiding van vakbekwame en ervaren trainers onder leiding van Elmer werd er gezorgd voor een veilige bedding en leeromgeving. De overdracht van kennis en wijsheid in combinatie met het meteen toepassen in de praktijk, maakt dat je zowel persoonlijk en als groep in een mooi proces terecht komt. Leren met elkaar en van elkaar en zodoende ook een veilige bedding creërend voor onze gastcliënten, voor wie dit voelbaar was. De dag dat zij hun vraag inbrachten, waren zij een onderdeel van onze groep. Met het gecreëerde vertrouwen vanuit de opleiding en onze hechte groep die elkaar opzoekt d.m.v. intervisie ga ik me steeds verder bekwamen in dit vak, dat weet ik zeker. Verder zou ik iedereen wel zo’n reis gunnen. Oprecht dankbaar en met respect voor dit vak!

Ik heb de opleiding als magisch ervaren. Hetgeen zich toont in alle lagen , door alle tijden heen. Daarnaast de nieuwe ontmoetingen met prachtige mensen en vooral de ontmoeting met mezelf. Die wanneer het begint niet meer stopt…

Verdiepend voor mijn werk, ondersteunend aan mijn eigen proces van bewustwording en groei en bij momenten wonderschoon wat er zich op de vloer aan ons liet zien en beleven.

Geweldig. Levensveranderend. Ik heb zoveel geleerd, ook van Elmer, niet alleen over het ambacht dat systemisch werk heet. Ik ben echt door een gigantisch proces gegaan, waarbij ik op persoonlijk vlak echt binnenstebuiten ben gekeerd en door heel veel oude pijnen mocht werken. Ik heb geleerd om meer bij en in mezelf aanwezig te zijn en te vertrouwen op het proces. Daardoor voel ik me een completer mens. Ik voelde in mijn botten dat ik bij deze opleiding aanwezig moest zijn en ik wist niet waarom, maar ik ben godgans dankbaar dat ik dat gevoel heb gevolgd, want ik had het écht niet willen missen. De inzichten en tools kon ik ook meteen inzetten in mijn praktijk. Dus niet alleen ontzettend waardevol voor mijn eigen persoonlijke proces, maar ook op zakelijk vlak ontzettend goed toepasbaar. Dank!

Met veel plezier heb ik de opleiding Familieopstellingen gevolgd. De opleiding ervaar ik als een verrijking in m'n eigen ontwikkeling, maar geeft me ook veel meer inzicht in en begrip voor (ver)anderen. De inzichten die je krijgt zijn vaak bevrijdend en geven ruimte voor verdere groei. Het is bijzonder hoe effectief familieopstellingen kunnen zijn in het opruimen of verbeteren van oude patronen.

Het is een feest om Elmer Hendrix mee te maken en tegelijkertijd enorm ontmoedigend. Hoe kun je ooit ook maar enigszins zo goed worden als hij is.....
Een geweldige ervaring! Ik heb de opleiding vervolgd met de opleiding Organisatieopstellingen.

Fantastisch. Een schitterende reis met hobbels, bergen en dalen om uiteindelijk een beetje meer in mijzelf thuis te komen.

Deze opleiding is voor mij een groot cadeau. In korte tijd ben ik vertrouwd geraakt met een systemische manier van kijken. Dat is een enorme verrijking die ik iedereen gun en in mijn ogen een must voor coaches en therapeuten. Het geeft inzicht in de patronen die we ontwikkeld hebben en waar we in vast kunnen zitten én handvaten om dit te doorbreken zodat we meer 'flow' in ons leven kunnen ervaren.

Opstellingen maken duidelijk dat we bewogen worden door iets groters dan het ego (en waarom zou het in het dagelijkse leven anders zijn...). Ik ben door de opleiding nog meer bewust van mijn innerlijke houding als coach en de impact daarvan en kan steeds beter zijn met het 'niet weten' en 'doen door niet te doen', in het vertrouwen dat het proces dat zich ontvouwt precies goed is.
Trainer Elmer Hendrix is daarin een geweldig voorbeeld. Zijn vakmanschap, helderheid en kracht zijn inspirerend, zijn humor en het enorme plezier waarmee hij werkt is aanstekelijk.

In de oordeelloze en werkelijk vakkundige begeleiding ontstond ruimte om mijzelf mee te brengen en in verbinding met de groep te leren. De opleiding familieopstellingen gaf een nieuwe kijk op mijn leven en biedt tools om daarin te kunnen handelen.

Deze opleiding voorziet rijkelijk in al wat nodig is om vertrouwd te raken met de vele facetten van het systemisch werk en daarna daarmee op een verantwoorde manier aan de slag te kunnen. Al de benodigde ingredienten zijn aanwezig: Elmer Hendrix is kundig, ervaren, integer, respectvol en terwijl het gewicht van de essentie steeds voelbaar is, maakt humor deze weer wat lichter. Een geweldige start van een proces dat doorgaat.

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar diepgang en bewustwording. Je krijgt inzicht in je eigen processen waardoor je kunt groeien als persoon en professional. Groeien naar volwassenheid om autonomer en vrij je leven te vervolgen. Elmer Hendrix is een inspirerende en authentieke leraar: aanwezig, helder, compassievol, respectvol en hij biedt alle ruimte om je eigen weg te vinden. Alles is dus voorhanden voor een geweldige ervaring. Het is aan jou om die kans te grijpen.

Het volgen van deze opleiding heeft me nieuw licht gebracht. Licht op mezelf, de ander en de wereld om me heen. Hierdoor kan ik door andere ogen kijken. Ik zie systemen die ik eerder niet zag. Door deze verbindingen ontwikkel ik mezelf als persoon en als professional waardoor ik met nog meer plezier door het leven loop.

Fantastisch! Ik heb enorm veel geleerd en voel me verrijkt; zowel als persoon en als therapeut.

Deze opleiding familieopstellingen zie ik als een essentieel onderdeel van mijn leven.

Top