Familieopstellingen

Familieopstellingen

Wat zeggen de deelnemers

Na het lezen van de boeken van Els van Steijn en Elmer Hendrix dacht ik de theorie te begrijpen. Er was inderdaad veel herkenning, maar de praktijk - of moet ik zeggen het systeem - blijkt zo oneindig veel wijzer. Het heeft me enorm goed gedaan. Er is rust en het is goed zo. De toegevoegde kracht neem ik dankbaar mee.

Josefien 1-daagse Familieopstellingen

Ik heb plaatsvervangend, voor mijn zoon, deelgenomen aan een eendaagse opstelling. Was pittig wat er gebeurde. Niet uit te leggen met het brein, maar des te beter voelbaar in je lijf. Ik zag na een paar dagen thuis al een andere zoon door zijn pantser breken. Meer rust, meer open, schouders weer naar achter. Langzaam maar zeker komt de vertrouwde, zachtaardige kerel weer tevoorschijn. Er is een zware last van zijn schouders. Vraag me niet hoe, ik zie alleen dat het heel heilzaam werkt. Met grote dank aan Elmer en zijn precies juiste interventie.

Stefanie 1-daagse Familieopstellingen

Het was een heel bijzonder ervaring. Ik heb heel veel verschillende en intense emoties beleefd en veel los gelaten. Nu voel ik me echt vrijer!

R. Moorthamer 1-daagse Familieopstellingen

Ik vond het een intensieve en bijzondere dag. Een oud thema van mijzelf werd duidelijker dan ooit en kan ik nu loslaten: teveel verantwoordelijkheid op me nemen, doordat ik me verbond met het lot van mijn ouders. Ik voel me lichter, met iets meer distantie, maar daardoor vrijer.

Nathanya 1-daagse Familieopstellingen

Prima dag, met een kundige docent en met een goede balans tussen hart en hoofd, tijd en diepgang. De uitwerking van de opstelling was meteen diezelfde week al voelbaar in mijn leven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Sandra 1-daagse Familieopstellingen

Het was een hele intense, waardevolle en transformerende ervaring. Ik heb veel inzichten op zielsniveau mogen ontvangen. Ik heb zelden zo iets meegemaakt.

Marije 1-daagse Familieopstellingen

Mooie, leerzame en hele waardevolle ervaring. Elmer Hendrix begeleid de opstelling met veel kennis, aandacht en zorg. Ik kan iedereen aanraden dit een keer te ervaren! Het is een hele concrete manier om inzicht te krijgen (en ook te beginnen met oplossen) van je patronen / thema's waar je tegen aan loopt en je (enorm) in de weg kunnen zitten.

S. Huisman 1-daagse Familieopstellingen

Indrukwekkend en heftig, maar ook heel mooi en bijzonder. De begeleiding van Elmer Hendrix is erg goed, respectvol en empatisch en hij komt heel snel tot de kern. Goed om te weten is dat er behalve 9 deelnemers met een vraag ook vrij veel anderen bij zijn, die zich beschikbaar stellen als representant. Daar kun je even van schrikken in het begin, maar ondanks de vrij grote groep was er toch een hele veilige sfeer.

Floor Smit 1-daagse Familieopstellingen

Het was een bijzondere ervaring. Het was frappant hoe mijn ouders door de representanten werden vertegenwoordigd. Zo herkenbaar en daardoor zo duidelijk. Elmer begeleidde dit proces rustig en helder. Ik ben er nog veel mee bezig en het heeft mij verder gebracht.

Anoniem 1-daagse Familieopstellingen

Zeer indrukwekkend en bijzonder, ben nog steeds in raadselen over wat er allemaal gebeurde.

Sjoerd Kaarsemaker 1-daagse Familieopstellingen

Het was een hele fijne dag. Veilig, met warme en lieve mensen. Elmer Hendrix leidde de dag met heel veel compassie, helderheid en duidelijkheid. Ik heb mijn eureka-moment wel gehad, ook al snapte ik er met mijn hoofd niet veel van. Het zindert nog wel na en geeft me een gevoel van rust. Zeker een aanrader!

Charlotte Derksen 1-daagse Familieopstellingen

Het inbrengen van mijn vraag (zonder dat ik de vraag echt kon benoemen) heeft me een mooi inzicht gegeven met daardoor een gevoel van vrijheid en dankbaarheid. Weer een stap verder in mijn proces. Ook het staan als representant in iemands opstelling heeft me geraakt en erkenning gegeven van een eigen thema.

Gita Siebers Kunstenares, NLP master en opsteller 1-daagse Familieopstellingen

Bijzonder om weer te ervaren hoe dat wat gezien wil worden vorm krijgt.
Goede begeleiding. Elmer Hendrix doet precies voldoende, niet teveel en niet te weinig.

Monique Assink 1-daagse Familieopstellingen

Een workshop Familieopstellingen geeft op een subtiele maar kan ook op een rechtstreekse en confronterende manier inzicht geven in de (verstrikkende) patronen in een mens op zielsnivo. Van daaruit vindt een helende werking plaats, mits je daar voor open wilt staan.

Het is een wonderlijke ervaring om te zien hoe representanten het zielspatroon dat aanwezig is in een familie/gezin, zichtbaar maken. Het mooie is tegelijkertijd dat dit een collectief fenomeen is dat we allemaal gemeenschappelijk hebben; de familieziel die in ons voort gaat van generatie op generatie en die op momenten verstrikt is geraakt door ingrijpende of bijzondere gebeurtenissen.
Familieopstellingen zijn meedogenloos én liefdevol tegelijk! ;-)

Nicoline Voskamp 1-daagse Familieopstellingen

Ik heb de opstelling als zéér prettig ervaren, verrassende dingen gezien en veel over mijzelf te weten gekomen daardoor.

Sjraar 1-daagse Familieopstellingen

Elke keer als ik Elmer aan het werk zie, weet hij de essentie kort en bondig bloot te leggen. Hij is een meester in zijn vak.
(2-daagse met thema Bindings & Verlatingsangst)

Els van Steijn Coach, familie- & organisatieopsteller en bestseller auteur van 'De Fontein' 2-daagse Familieopstellingen

De inventieve wijze waarop Elmer in die 2 dagen qua inhoud en uitvoering zeer diverse familieopstellingen met elkaar wist te verbinden en waarschijnlijk onbedoeld tot een geheel heeft gesmeed heeft diepe indruk op mij achtergelaten. De vele woorden en antwoorden op vragen van Elmer waren zeer verhelderend, niet om klakkeloos aan te nemen maar om kritisch te gebruiken of hetgeen gezegd is ook op de deelnemers van toepassing is. Ik heb voor het eerst gedurende mijn opstelling, waar de cursisten naar eigen inzicht aan konden deelnemen, heel sterk aan den lijve kunnen doorvoelen tijdens een intense omhelzing met een van de representanten welke verschillende betekenislagen eraan een basaal probleem van een behoeftige moeder kunnen kleven en hoe dat mijn leven onbewust voor een groot gedeelte in de weg heeft gezeten om te kunnen groeien. Ik merk dat er nu een weg is geopend waardoor er weer ruimte voor groei mogelijk wordt. Het lijfelijk ervaren en doorvoelen was voor mij de essentie van het helende proces.

Toni 2-daagse Familieopstellingen

Heel bijzonder en helend. Hele fijne en veilige setting om te mogen delen en jezelf te kunnen zijn. Iedereen is aan bod gekomen met een vraagstelling. En daarnaast word je voor verschillende andere opstellingen uitgenodigd om representant te zijn, en ook dat is heel verhelderend en helend. Want het raakte ook vaak mijn eigen thema's en verdriet. Super mooie ervaring.

Hanneke 2-daagse Familieopstellingen

Ik werd oprecht geraakt door de aandacht voor persoonlijke thema’s, de groepsdynamiek en het energetisch veld. Mijn eigen opstelling gaf veel inzicht en rust. Contact maken met dat wat in je onderbewustzijn al aanwezig is, zet alles op de juiste plek. Zelfs over vele generaties heen.

Inge 2-daagse Familieopstellingen

De tweedaagse vond ik een bijzondere ervaring. Het was een grote groep mensen maar er was een sfeer waarin niets gek was en er veel ruimte was om zeer persoonlijke zaken te delen. De begeleiding van Elmer was heel respectvol en erg prettig. Ook zijn verhelderende uitleg en relativerende verhalen en inzichten waren voor mij heel fijn. Het heeft mij erg goed gedaan en het werkt nog steeds door. Een aanrader voor iedereen die graag iets wil uitwerken.

Joka 2-daagse Familieopstellingen

Twee dagen vol indrukken, inzichten en ervaringen; niet alleen door mijn eigen opstelling maar zeker ook door die van anderen. De expertise van Elmer is ongekend, geweldig hoe hij snel hij tot de kern komt. Er is veel in beweging gekomen. Aanrader, voor iedereen die volwassen wil worden!

Natas Stronkhorst 2-daagse Familieopstellingen

Mijn ervaring over de 2-daagse met het thema Verlies & Rouw is een hele opbouwende. In alle eerlijkheid kon ik werken aan het enorme verlies in mijn leven. Ik weet niet precies wat er gebeurde tijdens het werken, maar het klinkt door in mijn dagelijks leven, in het kunnen toelaten van het verdriet. Iets wat ik jaren niet heb kunnen doen. Ik voelde me veilig in deze setting.

Marij 2-daagse Familieopstellingen

Indrukwekkend en leerzaam. Je maakt dingen mee en ziet dingen die je niet voor mogelijk houdt. Ook het effect die een familieopstelling heeft op het moment zelf is heel apart en eigenlijk met geen pen of toets te beschrijven. Nu wil ik ook geen te hoge verwachtingen scheppen, maar een ding durf ik wel te stellen. Antwoorden vind je er sowieso mee, of het nu door middel van je eigen vraag is, of door de vragen van een ander en of je de antwoorden nu direct krijgt of pas na een bepaalde tijd.

Jeroen 2-daagse Familieopstellingen

Hoewel niets ingebracht, een enorme, verrijkende ervaring! Zeer intense en waardevolle 2-daagse met thema Verlies & Rouw. Bijzonder professioneel (be-)geleid, gelukkig. De 2 dagen gaven het ook meerwaarde.
Accomodatie goed met correct personeel.

Anoniem 2-daagse Familieopstellingen

Ik begrijp niet precies wat er is gebeurd, maar ik heb antwoord gekregen op een vraag waarvan ik niet wist dat ik die had. Ik wist meteen dat het klopte en mijn jarenlange onrust is verdwenen, ik voel mij nu vredig van binnen. Het is een ongelooflijke ervaring geweest die mijn leven heeft veranderd.

José 2-daagse Familieopstellingen

Elmer Hendrix's manier van werken past erg bij mij. Hij maakt beladen thema’s toegankelijk. Ik ben dankbaar voor het verhelderende inzicht en blij met het hervinden van een vergeten kindsdeel van mij.
De rauwe waarheid onder ogen zien heeft me rust gegeven. Een gevoel  van energielek is veranderd in vrede met wat was en is. Ik denk er bijna dagelijks nog aan terug. Waardevolle 2- daagse.

Paul 2-daagse Familieopstellingen

De 2-daagse familieopstellingen met als thema Bindings- en Verlatingsangst was een helende en inzicht brengende ervaring met zorgvuldigheid, veiligheid en duidelijkheid omgeven.
Elmer Hendrix zijn manier van waarnemen is onovertroffen en zorgt dat de opstelling steeds naar de essentie gaat van wat er werkelijk speelt. Zijn manier van begeleiding is respectvol en rustig. Alles wat er gebeurt doet er toe en heeft betekenis. Mij heeft hij het vertrouwen gegeven ook het laatste stukje van de weg te kunnen afleggen.

Wouter Craandijk Coach/trainer 2-daagse Familieopstellingen

Het pakt de kern en maakt alles zo verbluffend simpel en duidelijk. Het klopt altijd.
(2-daagse familieopstellingen met thema Bindings- en Verlatingsangst)

Ronald Hoek ICT ondernemer 2-daagse Familieopstellingen

Zeer inzichtelijke en bijzondere 2-daagse familieopstellingen met het thema Lot & Bestemming. 
‚ÄčMijn eigen opstelling heeft voor een soort aardverschuiving in mezelf gezorgd en ook het kijken naar de andere opstellingen was zeer leerzaam en bood vaak herkenning. Elmer Hendrix begeleidt op zo'n heldere, no-bullshit, vriendelijke en humoristische wijze - te gek!

Charlotte Derksen 2-daagse Familieopstellingen

De 2-daagse familieopstellingen met thema Lot & Bestemming was een hele mooie ervaring. Veel intieme, kwetsbare momenten gedeeld met een geweldige groep mensen, met tussendoor verhelderende inzichten van Elmer Hendrix. Bijzonder om mee te maken en een aanrader voor iedereen.

Daniëlle 2-daagse Familieopstellingen

Na het lezen van de boeken van Els van Steijn en Elmer Hendrix dacht ik de theorie te begrijpen. Er was inderdaad veel herkenning, maar de praktijk - of moet ik zeggen het systeem - blijkt zo oneindig veel wijzer. Het heeft me enorm goed gedaan. Er is rust en het is goed zo. De toegevoegde kracht neem ik dankbaar mee.

Ik heb plaatsvervangend, voor mijn zoon, deelgenomen aan een eendaagse opstelling. Was pittig wat er gebeurde. Niet uit te leggen met het brein, maar des te beter voelbaar in je lijf. Ik zag na een paar dagen thuis al een andere zoon door zijn pantser breken. Meer rust, meer open, schouders weer naar achter. Langzaam maar zeker komt de vertrouwde, zachtaardige kerel weer tevoorschijn. Er is een zware last van zijn schouders. Vraag me niet hoe, ik zie alleen dat het heel heilzaam werkt. Met grote dank aan Elmer en zijn precies juiste interventie.

Het was een heel bijzonder ervaring. Ik heb heel veel verschillende en intense emoties beleefd en veel los gelaten. Nu voel ik me echt vrijer!

Ik vond het een intensieve en bijzondere dag. Een oud thema van mijzelf werd duidelijker dan ooit en kan ik nu loslaten: teveel verantwoordelijkheid op me nemen, doordat ik me verbond met het lot van mijn ouders. Ik voel me lichter, met iets meer distantie, maar daardoor vrijer.

Prima dag, met een kundige docent en met een goede balans tussen hart en hoofd, tijd en diepgang. De uitwerking van de opstelling was meteen diezelfde week al voelbaar in mijn leven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Het was een hele intense, waardevolle en transformerende ervaring. Ik heb veel inzichten op zielsniveau mogen ontvangen. Ik heb zelden zo iets meegemaakt.

Mooie, leerzame en hele waardevolle ervaring. Elmer Hendrix begeleid de opstelling met veel kennis, aandacht en zorg. Ik kan iedereen aanraden dit een keer te ervaren! Het is een hele concrete manier om inzicht te krijgen (en ook te beginnen met oplossen) van je patronen / thema's waar je tegen aan loopt en je (enorm) in de weg kunnen zitten.

Indrukwekkend en heftig, maar ook heel mooi en bijzonder. De begeleiding van Elmer Hendrix is erg goed, respectvol en empatisch en hij komt heel snel tot de kern. Goed om te weten is dat er behalve 9 deelnemers met een vraag ook vrij veel anderen bij zijn, die zich beschikbaar stellen als representant. Daar kun je even van schrikken in het begin, maar ondanks de vrij grote groep was er toch een hele veilige sfeer.

Het was een bijzondere ervaring. Het was frappant hoe mijn ouders door de representanten werden vertegenwoordigd. Zo herkenbaar en daardoor zo duidelijk. Elmer begeleidde dit proces rustig en helder. Ik ben er nog veel mee bezig en het heeft mij verder gebracht.

Zeer indrukwekkend en bijzonder, ben nog steeds in raadselen over wat er allemaal gebeurde.

Het was een hele fijne dag. Veilig, met warme en lieve mensen. Elmer Hendrix leidde de dag met heel veel compassie, helderheid en duidelijkheid. Ik heb mijn eureka-moment wel gehad, ook al snapte ik er met mijn hoofd niet veel van. Het zindert nog wel na en geeft me een gevoel van rust. Zeker een aanrader!

Het inbrengen van mijn vraag (zonder dat ik de vraag echt kon benoemen) heeft me een mooi inzicht gegeven met daardoor een gevoel van vrijheid en dankbaarheid. Weer een stap verder in mijn proces. Ook het staan als representant in iemands opstelling heeft me geraakt en erkenning gegeven van een eigen thema.

Bijzonder om weer te ervaren hoe dat wat gezien wil worden vorm krijgt.
Goede begeleiding. Elmer Hendrix doet precies voldoende, niet teveel en niet te weinig.

Een workshop Familieopstellingen geeft op een subtiele maar kan ook op een rechtstreekse en confronterende manier inzicht geven in de (verstrikkende) patronen in een mens op zielsnivo. Van daaruit vindt een helende werking plaats, mits je daar voor open wilt staan.

Het is een wonderlijke ervaring om te zien hoe representanten het zielspatroon dat aanwezig is in een familie/gezin, zichtbaar maken. Het mooie is tegelijkertijd dat dit een collectief fenomeen is dat we allemaal gemeenschappelijk hebben; de familieziel die in ons voort gaat van generatie op generatie en die op momenten verstrikt is geraakt door ingrijpende of bijzondere gebeurtenissen.
Familieopstellingen zijn meedogenloos én liefdevol tegelijk! ;-)

Ik heb de opstelling als zéér prettig ervaren, verrassende dingen gezien en veel over mijzelf te weten gekomen daardoor.

Top