Voor wie?

Voor wie?

Een familieopstelling is er voor iedereen die ergens in vastloopt of terugkerende patronen in het leven ervaart, en daar niet of moeilijk uit komt.
Hieronder volgt een opsomming van de thema's of problemen waar een opstelling bij kan helpen:
 

  • Als je jezelf graag wil bevrijden van belemmerende patronen, zowel privé als op het werk.
  • Als je in een gezonde verbinding wil komen met je ouders, je kinderen of andere familieleden.
  • Wanneer je inzicht wil krijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
  • Wanneer je inzicht wil krijgen in een werkconflict en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
  • Als je graag duidelijkheid wil krijgen over je partnerrelatie en hier (alleen of samen) aan wil werken. Is het mogelijk om de verbinding en liefde (weer) te herstellen en te verstevigen?
  • Als je duidelijkheid wil krijgen over het wel of niet aangaan van een partnerrelatie.
  • Wanneer je graag (weer) verbinding wilt voelen met andere mensen en met het leven.
  • Als je je draai of je doel in het leven niet kan vinden.
  • Wanneer je inzicht en beweging wil krijgen in onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
  • Wanneer je last hebt van verslavingen of overheersende seksuele gevoelens en daar graag inzicht en verandering in wil krijgen.
  • Wanneer je last hebt van depressies, een psychische aandoening of suïcidale neigingen en heel graag hier meer grip op en inzicht in wil krijgen.
  • Als je last hebt van fysieke klachten of een chronische ziekte en nog niets echt geholpen heeft.
  • Voor allerlei zaken die aan je knagen of zich blijven herhalen in je leven, maar waar je je vinger niet op kunt leggen.
  • Als lid van een samengesteld gezin, waarbinnen je spanningen en problemen ervaart.
  • Of als je al veel persoonlijk werk hebt verricht, maar het gevoel blijft hebben nog niet bij de kern te zijn uitgekomen.

1- of 2-daagse Familieopstellingen?

Twijfel je waarvoor je moet kiezen? Je kunt het niet fout doen want de opstellingen blijven hetzelfde, maar als we het verschil zouden moeten aangeven is het ongeveer zo:

Een 1-daagse is er voor iedereen die graag een eigen opstelling wil, en/of graag wil ervaren wat familieopstellingen nu eigenlijk zijn. Je komt (als je wilt) altijd aan de beurt voor een eigen opstelling. Ook kun je gevraagd worden als representant in een opstelling voor een ander, maar dit kun je ook altijd zonder opgaaf van redenen weigeren.
Alleen al door aanwezig te zijn bij de opstellingen van anderen word je zelf vaak ook geraakt, en kunnen er al (flinke) processen bij je in gang gezet worden.

Wil je graag nóg meer verdieping, kies dan voor een 2-daagse Familieopstellingen. Door twee dagen voor jezelf te hebben, kun je nog dieper in een bepaald proces komen. Regelmatig wordt er in een 2-daagse ook gewerkt met een thema, waardoor mensen met gelijke vragen en thematiek elkaar ontmoeten, ervaren, mee-resoneren en leren van elkaars opstellingen. Want al is iedereen uniek, onze levensthema's zijn zeer overeenkomstig.

Ook ouders kunnen een vraag inbrengen voor hun kind dat vastloopt en/of moeilijk uit belemmerende patronen kan komen, thuis of op school. Het kind hoeft overigens zelf niet bij de opstelling aanwezig te zijn.

Thema of geen thema?

Af en toe staat een 2-daagse in het kader van een thema. Zo'n thema geeft de workshopdagen een bepaalde kleuring. Het kan erg steunend en helend zijn om verhalen en opstellingen van anderen te horen en te zien die allemaal aansluiten bij een hetzelfde thema. Als een bepaald thema je aanspreekt, dan zijn dit waarschijnlijk fijne dagen voor jou.
Niettemin kun je tijdens themadagen ook een vraag voor een opstelling inbrengen die afwijkt van het thema. Niets is 'verplicht' en alles is mogelijk.

Wat zeggen de deelnemers

Top