Opleiding Organisatieopstellingen

Opleiding Organisatieopstellingen

Voor wie?

Deze korte opleiding Organisatieopstellingen is speciaal bedoeld voor mensen die al een opleiding Familieopstellingen hebben afgerond en zich graag verder willen bekwamen in de kunst van het organisatieopstellen.
Er wordt dus van de deelnemers verwacht dat ze voldoende basiskennis en ondergrond in het systemisch werk hebben.

Deze opleiding is bedoeld voor:

1. Mensen die graag als organisatieopsteller willen gaan werken en bedrijven hun diensten willen aanbieden om:

 • Bedrijven en organisaties te helpen om binnen korte tijd (weer) gezond te functioneren; inzicht te krijgen in, en het kunnen doorbreken van ondermijnende patronen.
 • Bedrijven en organisaties te helpen de juiste keuzes te maken en de juiste acties te ondernemen; bijv. tijdens veranderingsprocessen, fusies, kiezen van locatie(s), naamsveranderingen, beslissingen te nemen betreffende een product of dienst, de markt, de doelgroep enz.
 • Helderheid te scheppen over disfunctionerende lagen binnen de organisatie (directie, management, teams e.d.) en deze te plaatsen in een grotere (systemische) context.

2. Mensen die het systemisch werk en systemische inzichten in hun bestaande beroep willen integreren.
Zoals interim, teamleider, HR-manager e.d. Voor deze groep geldt:

 • Je kunt de verworven inzichten onmiddellijk integreren in je dagelijkse werk.
 • Het bereik van je mogelijkheden in je werk wordt groter en dieper.
 • Je kunt daarnaast zelf ook in-company opstellingen voor bedrijven verzorgen.


Wat brengt deze opleiding  jou?

Deze opleiding geeft je een dieper inzicht in de werking van sociale systemen en in de onbewuste en onzichtbare mechanismen die organisaties in (problematische en ondermijnende) patronen terecht laat komen.

 • Je leert verbanden te zien tussen het functioneren van een bedrijf en de sociale systemen en wetmatigheden waarmee men (onbewust) te maken heeft.
 • Je leert op respectvolle en discrete wijze interventies toe te passen.
 • Je leert met respect voor je eigen grenzen en die van je cliënt opstellingen te begeleiden.
 • Je leert zowel met groepen als één op één te werken.
 • Je leert systemisch coachen.

De opleiding is zeer pragmatisch van opzet. Er wordt veel gewerkt met gastcliënten, zodat we van het begin af aan ervaren en leren vanuit praktijksituaties. Uiteraard wordt er ook de nodige theorie behandeld en is er alle ruimte voor vragen.

Meer info

Wat zeggen de deelnemers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix leert je, en geeft je het zelfvertrouwen om zelfstandig opstellingen te begeleiden. Zijn vakmanschap is groot en hij begeleidt opstellingen ‘zonder franje’. Hij leert je om de innerlijke houding te ontwikkelen die nodig is om te laten ontstaan wat zich in ‘het systeem’ wil laten zien.

  Els van Steijn
  Trainer, coach, opsteller en auteur van 'De Fontein'

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix is een zeer bedreven ambachtsman en puur als persoon waardoor het 'eenvoudig' is om te leren goed waar te nemen. Ik kan Elmer van harte aanbevelen voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil. Het systemisch werken kan ik goed toepssen in mijn beroepspraktijk

  Eddie Siebers
  AlturA-HRM

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  De opleiding Organisatieopstellingen is zeer pragmatisch en met name gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Elmer Hendrix brengt een grote hoeveelheid praktische ervaring in en kan deze duidelijk en inspirerend overbrengen. Organisatieopstellingen begeleiden blijft gelukkig mensenwerk en ik heb op het persoonlijk vlak weer bijzondere ervaringen opgedaan en veel geleerd. 

  Leo Römers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix is een top docent, die mensen optimaal laat leren in hun eigen tempo en op ieders eigen wijze. De veiligheid van het leerklimaat en in de leergroep komt door zijn open, niet-oordelende en vanzelfsprekende 'iedereen is welkom' houding.

  Paulien ten Asbroek

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix heeft een sterk ontwikkelde beroepsintegriteit en is een talentvolle ambachtsman. Dat maakt het prettig en inspirerend om de kunst af te kijken. De opleiding is praktijkgericht, waardoor ik systemisch werken goed kan toepassen in de beroepspraktijk.

  Abelius Reitsma

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  In de opleiding Organsiatieopstellingen heb ik veel ervaring opgedaan door te oefenen met echte casuïstiek van heel diverse gastcliënten. Een mooie oefeningsgerichte opleiding, waarbij je je eigen stijl kunt ontdekken.

  Anoniem

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Ongelooflijk leerzaam!

  Angela Pigge

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Het volgen van de opleidingen heeft mij gelukkiger gemaakt en ik ben dankbaar dat ik het systemisch werk nu mag gaan uitdragen. Ik heb de opleidingen als een groot cadeau ervaren en beveel deze dan ook van harte aan.

  Gita Siebers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Wat mij aanspreekt in de opleiding organisatieopstellingen is de verdeling 20 – 80 % tussen de theorie en de praktijk. Niet teveel theorie (die kun je thuis ook lezen) maar vooral het praktisch aan de slag gaan met het begeleiden van organisatieopstellingen

  Aike Borghuis

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer is zeer bevlogen in het overbrengen van zijn vakmanschap van het systemisch werk, een bevlogenheid die mij altijd weer aansteekt en waar ik ongelofelijk veel van geleerd heb en nog leer.

  Saskia Cohen

Top