Opleiding Organisatieopstellingen

Opleiding Organisatieopstellingen

Algemene informatie

Deze opleiding Organisatieopstellingen is bestemd voor mensen die al een vooropleiding in systemisch werk (bijvoorbeeld een opleiding familieopstellingen) hebben gevolgd.

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen en bestrijkt ongeveer 3 maanden.
De lessen zijn heel praktisch van aard en er wordt veel gewerkt met gastcliënten. De groepen bevatten minimaal 12 en maximaal 22 deelnemers.

Docent

De lessen worden verzorgd door Elmer Hendrix.

Lestijden

Van 09.00 tot 17.00 uur.

Locatie

De locatie waar de opleiding gaat plaatsvinden staat vermeld in de agenda achter de activiteit.
Na aanmelding krijg je t.z.t. nog aanvullende informatie waarin staat beschreven op welk adres de opleiding gaat plaatsvinden.

De bereikbaarheid naar de cursuslocaties, zowel met auto als per openbaar vervoer, is goed en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
 

Studiematerialen

Mocht je je de boeken 'Zinnen die de ziel raken' en 'Tao en de kunst van familieopstellingen' nog niet gelezen hebben, dan is het ten zeerste aan te raden deze boeken te bestuderen alvorens je opleiding Organisatieopstellingen van start gaat.
Een syllabus zal je op de eerste lesdag worden aangereikt. Deze wordt gratis verstrekt.
Als je het prettig vindt om aantekeningen te kunnen maken, neem dan een schrijfblok en een pen mee. (In de kantlijn van de syllabus is ook ruimte gereserveerd om desgewenst aantekeningen te kunnen plaatsen.)
 

Studiebelasting

De deelnemers vormen oefengroepen met elkaar en is het de bedoeling om na elk lesblok minimaal één keer met elkaar te oefenen (hoe vaker, hoe beter natuurlijk). Verder wordt geadviseerd om minimaal drie van de aanbevolen boeken te lezen.
 

Certificaat

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.
 

Naar Data

Wat zeggen de deelnemers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix leert je, en geeft je het zelfvertrouwen om zelfstandig opstellingen te begeleiden. Zijn vakmanschap is groot en hij begeleidt opstellingen ‘zonder franje’. Hij leert je om de innerlijke houding te ontwikkelen die nodig is om te laten ontstaan wat zich in ‘het systeem’ wil laten zien.

  Els van Steijn
  Trainer, coach, opsteller en auteur van 'De Fontein'

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix is een zeer bedreven ambachtsman en puur als persoon waardoor het 'eenvoudig' is om te leren goed waar te nemen. Ik kan Elmer van harte aanbevelen voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil. Het systemisch werken kan ik goed toepssen in mijn beroepspraktijk

  Eddie Siebers
  AlturA-HRM

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  De opleiding Organisatieopstellingen is zeer pragmatisch en met name gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Elmer Hendrix brengt een grote hoeveelheid praktische ervaring in en kan deze duidelijk en inspirerend overbrengen. Organisatieopstellingen begeleiden blijft gelukkig mensenwerk en ik heb op het persoonlijk vlak weer bijzondere ervaringen opgedaan en veel geleerd. 

  Leo Römers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix is een top docent, die mensen optimaal laat leren in hun eigen tempo en op ieders eigen wijze. De veiligheid van het leerklimaat en in de leergroep komt door zijn open, niet-oordelende en vanzelfsprekende 'iedereen is welkom' houding.

  Paulien ten Asbroek

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer Hendrix heeft een sterk ontwikkelde beroepsintegriteit en is een talentvolle ambachtsman. Dat maakt het prettig en inspirerend om de kunst af te kijken. De opleiding is praktijkgericht, waardoor ik systemisch werken goed kan toepassen in de beroepspraktijk.

  Abelius Reitsma

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  In de opleiding Organsiatieopstellingen heb ik veel ervaring opgedaan door te oefenen met echte casuïstiek van heel diverse gastcliënten. Een mooie oefeningsgerichte opleiding, waarbij je je eigen stijl kunt ontdekken.

  Anoniem

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Ongelooflijk leerzaam!

  Angela Pigge

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Het volgen van de opleidingen heeft mij gelukkiger gemaakt en ik ben dankbaar dat ik het systemisch werk nu mag gaan uitdragen. Ik heb de opleidingen als een groot cadeau ervaren en beveel deze dan ook van harte aan.

  Gita Siebers

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Wat mij aanspreekt in de opleiding organisatieopstellingen is de verdeling 20 – 80 % tussen de theorie en de praktijk. Niet teveel theorie (die kun je thuis ook lezen) maar vooral het praktisch aan de slag gaan met het begeleiden van organisatieopstellingen

  Aike Borghuis

 • Opleiding Organisatieopstellingen

  Elmer is zeer bevlogen in het overbrengen van zijn vakmanschap van het systemisch werk, een bevlogenheid die mij altijd weer aansteekt en waar ik ongelofelijk veel van geleerd heb en nog leer.

  Saskia Cohen

Top