Train de trainer - De Tao als leidraad

Train de trainer - De Tao als leidraad

Inhoud training

Trainer Elmer Hendrix werkt tijdens deze 4-daagse 'Train de trainer' met familieopstellingen aan de hand van vragen en thema's van de aanwezige deelnemers en zal deze 'ondertitelen' om meer grip te kunnen krijgen op wat er gebeurt als je jezelf loslaat en overgeeft aan een onzichtbare, maar veel grotere kracht en intelligentie dan jijzelf kunt belichamen.

Ook kunnen (meer of minder ervaren) opstellers tijdens deze training een opstelling begeleiden onder supervisie van de trainer.

Hoewel het accent van de training zal liggen op het leren ontwikkelen en waarnemen van de systemisch intuïtieve kant komt, daar waar nodig, de techniek van het opstellen natuurlijk ook aan de orde.

Tijdens deze 4-daagse training zal de (innerlijke) weg van de Tao fungeren als leidraad om meer in contact te komen met jezelf en met de levensstroom die ons allen beweegt. Hoe kun je meer in contact komen met 'Zijn' in plaats van te 'Doen'. Er wordt onder andere gewerkt met meditaties om het ontwikkelen van deze innerlijke houding te bevorderen.


Wat komt aan bod?

 • De opstellingen die begeleid worden door Elmer Hendrix zelf, zullen door hem worden voorzien van 'ondertiteling' en uitleg. (Wanneer wordt er (nog) niet gehandeld en wanneer wel, wat gebeurt er met de begeleider tijdens dat proces, welke interventies worden er gedaan en waarom.)
 • Aanwezige opstellers kunnen opstellingen begeleiden onder supervisie van Elmer.
 • Opstellingen worden nabesproken op inhoud, interventies en op de innerlijke houding.
 • Er worden meditaties gedaan ter ondersteuning van de innerlijke houding.
 • Er wordt gewerkt met oefeningen voor het ontwikkelen van het (lichaams-) bewustzijn.
 • Ruimte voor alle vragen die deze stof naar boven brengt - de trainer zal deze beantwoorden.

Wat zeggen de deelnemers

 • 4-daagse Train de trainer

  Aanvankelijk vond ik de structuurvorm erg aanwezig. Door de opstellingen viel dit weg. Het was zuiver, integer en direct naar de essentie, zonder dat daar een vraag voor ingebracht hoeft te worden. Werkelijk een prachtige ervaring. Heel bruikbaar bij systemische coaching in verschillende vormen.

  Suzanna

 • 4-daagse Train de trainer

  Het was nuttig en stimulerend om ruim 1 jaar na het afronden van de opleiding familieopstellingen deze module als verdieping te volgen.

  Annemarie Renes van Asselen

Top