Opleiding Familieopstellingen

Opleiding Familieopstellingen

Wat zeggen de deelnemers

Elmer Hendrix leert je, en geeft je het zelfvertrouwen om zelfstandig opstellingen te begeleiden. Zijn vakmanschap is groot en hij begeleidt opstellingen ‘zonder franje’. Hij leert je om de innerlijke houding te ontwikkelen die nodig is om te laten ontstaan wat zich in ‘het systeem’ wil laten zien. Bevoorrecht voel ik me dat ik nu mijn eigen opstellingendagen kan begeleiden.

Els van Steijn
Trainer, coach, opsteller en auteur van 'De Fontein'

Met veel plezier heb ik de opleiding Familieopstellingen gevolgd. De opleiding ervaar ik als een verrijking in m'n eigen ontwikkeling, maar geeft me ook veel meer inzicht in en begrip voor (ver)anderen. De inzichten die je krijgt zijn vaak bevrijdend en geven ruimte voor verdere groei. Het is bijzonder hoe effectief familieopstellingen kunnen zijn in het opruimen of verbeteren van oude patronen.

Het is een feest om Elmer Hendrix mee te maken en tegelijkertijd enorm ontmoedigend. Hoe kun je ooit ook maar enigszins zo goed worden als hij is..... Een geweldige ervaring! Ik heb de opleiding vervolgd met de opleiding Organisatieopstellingen.

Diane Tuinebreijer

Deze opleiding is voor mij een groot cadeau. In korte tijd ben ik vertrouwd geraakt met een systemische manier van kijken. Dat is een enorme verrijking die ik iedereen gun en in mijn ogen een must voor coaches en therapeuten. Het geeft inzicht in de patronen die we ontwikkeld hebben en waar we in vast kunnen zitten én handvaten om dit te doorbreken zodat we meer 'flow' in ons leven kunnen ervaren.

Opstellingen maken duidelijk dat we bewogen worden door iets groters dan het ego (en waarom zou het in het dagelijkse leven anders zijn...). Ik ben door de opleiding nog meer bewust van mijn innerlijke houding als coach en de impact daarvan en kan steeds beter zijn met het 'niet weten' en 'doen door niet te doen', in het vertrouwen dat het proces dat zich ontvouwt precies goed is.
Trainer Elmer Hendrix is daarin een geweldig voorbeeld. Zijn vakmanschap, helderheid en kracht zijn inspirerend, zijn humor en het enorme plezier waarmee hij werkt is aanstekelijk.

Gerrie Laudy
Coach en beeldend kunstenaar

In de oordeelloze en werkelijk vakkundige begeleiding ontstond ruimte om mijzelf mee te brengen en in verbinding met de groep te leren. De opleiding familieopstellingen gaf een nieuwe kijk op mijn leven en biedt tools om daarin te kunnen handelen.

Ferdy Strikker

Deze opleiding voorziet rijkelijk in al wat nodig is om vertrouwd te raken met de vele facetten van het systemisch werk en daarna daarmee op een verantwoorde manier aan de slag te kunnen. Al de benodigde ingredienten zijn aanwezig: Elmer Hendrix is kundig, ervaren, integer, respectvol en terwijl het gewicht van de essentie steeds voelbaar is, maakt humor deze weer wat lichter. Een geweldige start van een proces dat doorgaat.

Karel Gerritse
Arts

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar diepgang en bewustwording. Je krijgt inzicht in je eigen processen waardoor je kunt groeien als persoon en professional. Groeien  naar volwassenheid om autonomer en vrij je leven te vervolgen. Elmer Hendrix is een inspirerende en authentieke leraar: aanwezig, helder, compassievol, respectvol en hij biedt alle ruimte om je eigen weg te vinden. Alles is dus voorhanden voor een geweldige ervaring. Het is aan jou om die kans te grijpen.

Wendy Kamminga

Elmer weet in rap tempo de ware essentie van een blokkade bloot te leggen en krijgt daarmee elke uitdagende situatie in beweging. Met zijn vele jaren ervaring en zijn heldere blik is Elmer Hendrix ook een gedegen en betrouwbare leermeester voor iedereen die het vak van Familie opstellingen wil leren. Hij draagt zijn kennis en ervaring helder en gepassioneerd over en geeft alle ruimte en vertrouwen om het jezelf eigen te maken op je eigen unieke wijze. Hij is wars van dogma's en is in staat te allen tijden fenomenologisch te kijken en handelen. Ik blijf erg graag van en met hem leren en kan zijn opleidingen te zeerste aanraden!

Annemarie Renes-van Asselen
Oprichter Women Development Boutique | Coach | Trainer

Het volgen van deze opleiding heeft me nieuw licht gebracht. Licht op mezelf, de ander en de wereld om me heen. Hierdoor kan ik door andere ogen kijken. Ik zie systemen die ik eerder niet zag. Door deze verbindingen ontwikkel ik mezelf als persoon en als professional waardoor ik met nog meer plezier door het leven loop.

Ingeborg Tros
Trainer sociaal domein

Fantastisch! Ik heb enorm veel geleerd en voel me verrijkt; zowel als persoon en als therapeut.

Maureen Westenenk

De opleiding voldeed zeer aan mijn verwachtingen. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan de vragen die gesteld werden om het ambacht nog beter te begrijpen. Elmer Hendrix is een fijne leermeester, hij creëert een veilige bedding binnen de groep, waardoor de groep zich ook goed kan verbinden.

Peggy Hoogeveen-Nelissen
Systemisch coach

Deze opleiding familieopstellingen zie ik als een essentieel onderdeel van mijn leven.

Robert Kuijpers
Houtbewerker

Ik ben erg positief over de opleiding familieopstellingen omdat de theorie over systemisch werk op een toegankelijke wijze wordt aangeboden, waarbij veel ruimte is voor interactie. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn inzichten, overtuigen en aannames tegen het licht kon houden. Ook kreeg ik zicht op een aantal oude patronen die in mij zelf actief zijn en binnen mijn gezin van herkomst. Dit alles speelde zich af binnen een erg veilige bedding. Erg leerzaam en een boost voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Rob

De opleiding Familieopstellingen heb ik als zeer waardevol ervaren. Het heeft me zowel op persoonlijk- als professioneel gebied veel gebracht. Elmer Hendrix weet heel duidelijk en gepassioneerd de basis van familieopstellingen en het ambacht op een zeer respectvolle manier over te dragen. Ik had al eerder een aantal cursussen gedaan, maar hier de diepgang gevonden. Dankbaar dat ik hier de opleiding gevolgd heb.

Mieke de Beer

Goed doordachte en opgebouwde opleiding die veel verder gaat dan 'het kunstje leren' van familieopstellingen. Respect en integriteit nemen een belangrijke plek in.

Tanja

Waardevolle opleiding die mij persoonlijk en mijn praktijk heeft verrijkt. Concreet benoemen wat je waarneemt, niet mooier maken dan wat er is. Voor mij een zuivere vorm van coaching.

Wilbert Rutten

Bijzonder, diepgaand, verhelderend, een zielsverlangen heeft vorm gekregen en zeer helend. En met een groot verlangen om het met anderen te kunnen delen.

Anoniem

Enorm leerzaam. Mega transformatie op persoonlijk gebied. Daarnaast heel veel wijsheid verkregen over het systemisch werk waardoor ik nu nog anders naar ‘de mens’ en het leven kijk. Heel verrijkend, dank je wel!

Madelon

Wij hebben als drie collega’s de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) gevolgd. Wat ons bijzonder heeft aangesproken is de manier waarop Elmer Hendrix les geeft. Er is niet ‘zijn waarheid’, maar er is altijd ruimte voor jouw eigen gevoel en inbreng en je eigen stijl als familieopsteller. Door al heel snel zelf te gaan opstellen, bouw je zelfvertrouwen op en ontwikkel je je eigen manier. Binnen onze organisatie coachen we onze medewerkers en gebruiken we nu (indien gewenst) familieopstellingen als aanvulling. Wij zijn heel blij dat we de opleiding bij het IVSW hebben gevolgd. Het is een mooie combinatie van onderbouwende theorie met veel praktijk. Een prachtige opleiding binnen een goed verzorgde omgeving. 

Silvia Romijn
Directeur Kinderopvang 

Inzichtgevend, waardevol & bijzonder! Iedere dag zat vol cadeautjes en ik blijf de grote kracht hiervan voelen; heel fijn om steeds meer op mijn eigen plek te staan :-)

Milou van Toor

Het was een bijzonder mooie ervaring om de basis voor dit ambacht van Elmer Hendrix te leren in de 20-daagse opleiding Familieopstellingen.

Ton de Rooij

Het deelnemen aan de opleiding heeft mij een dieper bewustzijn gebracht. Door kennis te nemen van de principes van systemisch werk, door ‘het ambacht’ te oefenen in een veilige groep, en door de inspirerende leiding van Elmer Hendrix. Zijn fenomenologische kennis en inzichten dragen het proces. Dankbaar voor dit alles voel ik mij.

Tineke

Onbevangen en zonder voorkennis van Systemisch Werk ben ik gestart met de opleiding Famielieopstellingen. Aan het einde van de eerste dag had ik echt geen idee waar ik aan begonnen was. Naarmate de opleiding vorderde vielen stukjes op hun plek en begon het beter te voelen voor mij.
De opbouw van het geheel is heel fijn en voelt natuurlijk aan. Elmer Hendrix is geweldig. Hij gaat op een hele natuurlijke, respectvolle en oprechte manier om met deelnemers en cliënten. Tijdens de opleiding wordt er veel geoefend, waardoor theorie wordt omgezet in praktijk. Dan ervaar je pas echt wat systemisch werk betekent. Ik kan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) zeker aanbevelen.

Jacqueline Wols

De opleiding Familieopstellingen heeft me een hele nieuwe zienswijze geleerd. Tijdens het leerproces kom je ook je eigen thema's tegen en die heb ik nu op een dieper niveau mogen aangaan. Het heeft heel wat bij mij persoonlijk in beweging gezet en nog steeds. Door de praktische aard van de opleiding, het werken met gastcliënten en de mogelijkheid van het bijwonen van workshops familieopstellingen als representant, heb ik op vele manieren het systemisch werk mogen leren en eigen maken. Het volgen van de opleidingen heeft mij een gelukkiger mens gemaakt en ik ben dankbaar dat ik het systemisch werk nu zelf mag gaan uitdragen.
De docent Elmer Hendrix zelf, staat voor mij voor passie, vakmanschap, vertrouwen, integriteit en liefde; een prachtmens. Ik heb de opleidingen als een groot cadeau ervaren en beveel deze dan ook van harte aan.

Gita Siebers
Kunstenares, NLP master en Systemische Opsteller
MensInWording

Alles in de opleiding Familieopstellingen ademt kwaliteit en zuiverheid, tot en met de biologische lekkernijen bij de koffie en thee aan toe.
Elmer Hendrix verstaat de kunst van “doen door niet te doen”, wei wu wei, wat op een subtiele manier zorgt voor veel verdieping, iets wat voor mij van grote waarde is geweest in de opleiding. Daarbij weet hij vanuit gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid een heel fijn en veilig (leer)klimaat te scheppen in de groepen waar hij mee werkt.

Ook als je de opleiding in eerste instantie voor je eigen proces wilt volgen is deze leergang een aanrader. Natuurlijk om de oneindig boeiende inhoud van het systemisch werk zelf, maar ook door het -bijna ongemerkt-  opdoen van diepe, levens-veranderende inzichten en groei. Het succes zit 'm in het vakmanschap en enthousiasme, de humor en lichtheid waarmee de kennis en wijsheid wordt overgebracht en natuurlijk het Warme Welkom.
Schrijvend aan dit review komt een groot gevoel van dankbaarheid omhoog voor het deel hebben kunnen nemen aan deze opleiding!

Ankie

De opleiding Familieopstellingen van het IVSW is niet zomaar een opleiding, dus weet waar je aan begint ;-)
Je krijgt natuurlijk kennis aangedragen en dat is fijn, maar toch geeft deze opleiding zoveel meer...namelijk het voelen en ervaren hoe een sociaal systeem werkt. Ik kan mij de eerste keer nog herinneren dat ik een opsteller aan het werk zag. Ik dacht 'appeltje eitje', maar niets is minder waar. Ik neem dit geschenk mee voor de rest van mijn leven. Mijn innerlijk weten, en dus ook mijn houding naar mijn leven toe is veranderd. En die houding, deze blik op het leven gun ik iedereen!

Miranda Wrekenhorst

Gedurende acht jaar heb ik verschillende opleidingen gevolgd over systemisch werken en opstellingen. Met name in de context van organisaties. Een 'kers op de taart', dat zou de opleiding familieopstellingen bij het IVSW worden. De opleiding is nu afgerond en het is meer geweest dan dat! Elmer Hendrix heeft me - met zijn wijsheid, helderheid, lichtheid, humor en deskundigheid - meegenomen in een andere dimensie van het ambacht 'opsteller'.
Het heeft me persoonlijk en professioneel enorm verrijkt!

Maritha

De opleiding Familieopstellingen was inhoudelijk gezien een zorgvuldig gekozen opbouw van theorie en praktijk. De fijne meditaties die de dag inluidden waren meestal een voorbode voor wat zich later die dag openbaarde.

Ik heb veel openheid ervaren, nooit oordelen. Er was zeer veel geduld en bereidheid tot uitleg en het laten zien van, en vertellen over praktijkervaringen. Ook de lesgroep heb ik als zeer warm en veilig ervaren.

Yolanda Guffens

Elmer Hendrix is een top docent, die mensen optimaal laat leren in hun eigen tempo en op ieders eigen wijze. De veiligheid van het leerklimaat en in de leergroep komt door zijn open, niet-oordelende en vanzelfsprekende 'iedereen is welkom' houding.
Zowel de opleiding Familieopstellingen als Organisatieopstellingen hebben mijn blik verruimd en een extra bril van kijken en ervaren toegevoegd. Nog steeds in beweging voel ik dat ik tegelijkertijd meer innerlijke stevigheid alsook zachtheid ervaar, zowel in mezelf als in mijn professionele rol.
Met grote dank voor al dit leren, voor het vakmanschap, voor het steeds opnieuw uitleggen en het ons laten leren hoe het systeem werkt, hoe dit voelt en wat het systeem vraagt. En dank ook voor de diepgang in het werk en daarnaast de humor die de diepgang mogelijk maakte.

Paulien ten Asbroek
Advies en ontwerp van ontwikkeltrajecten, verandercoach voor teams, individuen, bedrijven en organisaties

Ik ervaar Elmer Hendrix als een zeer oprecht en bescheiden mens met een enorme liefde en passie voor zijn vak. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de innerlijke bewegingen door de opstellingen soms heel heftig kunnen zijn maar je uiteindelijk tot een rijker en vervulder mens maken. Tenslotte is het natuurlijk ook geweldig als je het systeem mag inzetten voor andere mensen die ook moeilijke processen doormaken. Ik voel één en al dankbaarheid voor het systemisch werk en de wijze waarop dat wordt overgebracht.  

Maureen van Duijn

Deze opleiding heeft me zoveel over mezelf geleerd, dat ik werkelijk kan zeggen dat ik anders in het leven sta sinds de opleiding. Sterker en bewuster.
Voor mij was het een verademing om les te krijgen van Elmer Hendrix vanwege zijn integriteit, zijn humor en nuchtere kijk op het leven. Alles en iedereen mag er zijn, ook het ‘niet weten’. En last but not least, zijn enorme kennis en vaardigheid over systemisch werk en zijn grote passie hiervoor.

Dimphy van Alphen

Nadat ik bij verschillende begeleiders heb mogen meelopen, kwam ik uit bij Elmer Hendrix. Zijn zuivere manier van werken en zijn enorme vakbekwaamheid spraken me erg aan. Daarom besloot ik de opleiding bij hem te doen.
Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik die keuze heb gemaakt en de opleiding bij het Instituut voor Systemisch Werk heb gevolgd. Elmer is super integer, heel goed in wat hij doet en creëert een hele fijne en veilige bedding voor de groep.

Ik keek elke keer weer uit naar het volgende blok. Ik heb het gevoel dat ik echt het maximaal haalbare heb geleerd in een jaar en ga nu met zelfvertrouwen zelf aan de slag.

Ik kan het echt iedereen aanraden!

Simone Rayer

Heel bewust zocht ik een prettige plek om de opleiding Familieopstellingen te gaan volgen. En dat gevoel kreeg ik direct bij het opleidingsaanbod van het IVSW. Voor mij was dit erg belangrijk omdat ik wist dat ik helemaal open en kwetsbaar wilde zijn tijdens deze opleiding. Doordat Elmer Hendrix voor een zeer prettige, veilige en ontspannen sfeer zorgt, voelde ik mij welkom en op mijn gemak. Dit gevoel was in de hele groep zichtbaar, waardoor er een krachtige, fijne en veilige onderlinge sfeer ontstond. Een gevoel van thuiskomen.

Naast de duidelijke en concrete theorie, brengt hij alles ook direct in de praktijk. Hierdoor krijg je de gelegenheid om zelf te ervaren en uit te proberen wat hij vertelt over systemisch werk. Ik vond dat heel fijn omdat je daardoor vanuit je eigen beweging en ervaring vragen kunt stellen.  
De lessen worden in liefde, respect en in openheid gegeven door Elmer. Hij heeft ook gevoel voor humor, dus er was alle ruimte om soms de heftige energie die er door een opstelling kon ontstaan, weer luchtigheid te geven. Dit maken zijn lessen levendig en speels.

Er is voor mij nog een heel belangrijk punt om te benadrukken over de visie van Elmer in het systemisch werk, wat voor mij bevestigt dat er geen betere docent is: Elmer neemt altijd de beweging van de ziel mee. Er wordt gekeken naar waar je ziel is met z’n aandacht, wat heeft het jou te vertellen, wat heeft je ziel nodig, welke beweging wilt het maken. Door dit hele belangrijke zielsaspect mee te nemen, wordt het opleidingsniveau direct naar een hoger bewustzijn gebracht, wat zorgt voor een enorme verdieping. Niet alleen in de opleiding, maar ook bij jezelf en dat gun ik ieder ander.

Ryanne van Hulst

Elmer Hendrix houdt de ethiek van dit vak hoog en heeft daarnaast geen moeite om eigen twijfels en vragen met de groep te delen, en dat siert hem enorm. Het allerbelangrijkste is misschien nog wel de veiligheid die ik heb ervaren om me kwetsbaar op te stellen en te leren vertrouwen in het systemisch werk. Ik ben als mens en in mijn vak enorm gegroeid tijdens het cursusjaar systemisch werken. Nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Helmi van de Moosdijk
Psychotherapeut

Geweldige opleiding! Heldere uitleg theorie. Veel zelf opstellen en representant zijn. Veilige bedding om als groep in te groeien. Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Onuitwisbare ervaring. Dank daarvoor.

Suzanna

Na diverse opstellers aan het werk te hebben gezien, koos ik er heel bewust voor om door Elmer Hendrix opgeleid te worden. Ik heb er nooit spijt van gehad, integendeel! Elmer is zeer bevlogen in het overbrengen van zijn vakmanschap van het systemisch werk, een bevlogenheid die mij altijd weer aansteekt en waar ik ongelofelijk veel van geleerd heb en nog leer. Hij draagt volkomen vanzelfsprekend de rol van ‘primus inter pares’; de eerste onder zijns gelijken en heeft weliswaar ruime ervaring en kennis van het opstellingenwerk, maar pretendeert nooit de wijsheid in pacht te hebben. Daarbij is Elmer toegankelijk en didactisch heel sterk waarmee hij in iedere groep steeds weer een sfeer weet te creëren om optimaal in te kunnen en te mogen leren.

Saskia Cohen
Loopbaan- en re-integratiecoach, opsteller en systemisch coach

Elmer Hendrixs enorme inzicht in en kennis van het systemisch werken waarbij hij vooral integer is en steeds weer aangeeft zelf te onderzoeken en niets voor waar aan te nemen - in combinatie met zijn vriendelijke persoonlijkheid met vooral ook heel veel humor - heeft gemaakt dat ik gedurende de hele opleiding ademloos heb geluisterd. Hij (en wij) wist(en) een veiligheid binnen de groep te creëren, die ervoor zorgde dat velen onder ons veel konden oefenen met familie-opstellingen, onderling en met gastcliënten, in alle vrijheid. Wat mij betreft is deze opleiding een aanrader en een verdieping voor iedereen, of je nu louter geïnteresseerd bent in systemisch werk of daadwerkelijk opsteller wilt worden.

Andrea

Toen ik begon dacht ik na het eerste blok: ”Dit gaat me echt nooit lukken, al dat voelen”. Opgesteld worden leek me nog steeds prima, daarvoor zou ik blijven komen. Maar begeleider worden, dat zou zeker niet gebeuren.
Mijn blik op mezelf is intussen echt veranderd. Ik zie nu aspecten en keuzes van mezelf waar ik van te voren geen weet van had. Juist het zelf gaan oefenen heeft me veel gebracht trouwens. Nu ga ik een praktijkruimte timmeren voor een groepje om mee te gaan opstellen. Wie had dat gedacht. Het is alleen erg jammer dat het opleidingsjaar al bijna voorbij is. Er is gelukkig een oplossing; ik heb me weer opgegeven voor volgend jaar.

Joost Kramer

De opleiding Familieopstellingen heeft in mijn leven veel in beweging gebracht. Gedurende de opleiding heb ik momenten van verdriet en blijheid ervaren, en daarvoor ben ik dankbaar.
Het is soms zwaar geweest, maar als je de moed hebt om bepaalde situaties bewust te aan te kijken, kan er iets gebeuren dat je niet zou verwachten.
Soms had ik tijdens een opstelling het idee: “dit klopt niet” of “hier ga ik niet verder” maar......als je dan toch verder durft te gaan gebeurt er iets bijzonders. Ik heb veranderingen mogen ondergaan die ik nooit had verwacht.

Susanne Drijsten
Eigenaresse Sawsana danschool

De opleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. De rust, de bewustwording, de oefeningen in een volledig veilige setting waren precies de juiste ingrediënten om dieper in mijn gevoel te komen. De uitnodiging van Elmer Hendrix om telkens volledig in te stemmen met wat er is, heeft mijn zelfvertrouwen en zelfcompassie vergroot.

Ik ben enorm dankbaar dat ik in de gelegenheid ben geweest bij het Instituut voor Systemisch Werk deze opleiding te doen.

Joke Overmars

Mooie, diepgaande opleiding die je bewustzijn en daarmee jezelf op een hoger niveau brengt. Mijns inziens de perfecte opleiding tot familie opsteller. Trainer Elmer is absoluut onovertroffen! Voor hen die aan zichzelf willen werken, is deze opleiding een must.

Antoinet
 

De opleiding Familieopstellingen is voor mij van onschatbare waarde geweest op mijn pad naar bewustwording. Het geeft inzichten in je eigen patronen en verstrikkingen en het verandert onherroepelijk de wijze waarop je in het nu in de wereld staat, naar je eigen familiesysteem en mensen in het algemeen kijkt. En zeer waardevolle en belangrijke ervaring voor iedereen die beroepsmatig met mensen werkt in begeleiding of ondersteuning.

De ‘beweging van de ziel’ mogen ervaren en dit keer op keer ook zien gebeuren bij anderen is intens en life changing. Deze opleiding dan ook nog volgen bij Elme Hendrix is een groot cadeau: hij is integer, zuiver en zeer deskundig. Vanuit een zelf doorleefd pad van bewustwording en enorme passie en liefde voor het systemisch werk begeleidt hij je stap voor stap door het leerproces om uiteindelijk zelf ook als opsteller te kunnen werken.
Het ontwikkelen van je innerlijke houding en respect voor het systemisch veld leer je als vanzelf door zijn voorbeeld. En dan heeft hij ook nog humor. Een diepe buiging!

Marijke Lucassen
Trainer/coach en stembevrijder

Ik ben ontzettend blij met dat ik de opleiding aan het IVSW heb kunnen volgen. Kwaliteit, kunde, uitgebreid en veel gelegenheid om zelf te oefenen onder deskundige supervisie. En daarnaast ook veel (leer)plezier gehad.

Anoniem

Zeer waardevolle opleiding. Alleen al 'gewoon als mens’.

Suzanne

Een super leerzame, zeer gedegen opleiding. Waarin ik naast veel persoonlijke groei en ontwikkeling ook een mooi ambacht geleerd heb :-) Het Instituut voor Systemisch Werk biedt een zeer goede, professionele opleiding. Met aandacht en ruimte voor individuele groei. Graag zou ik in september de opleiding voor een 2e keer doen, ter verdieping, maar de opleiding is helaas al vol. Wellicht is er ruimte om een soort '2e jaar' Familieopstellingen aan te bieden, ter verdieping van het ambacht, volgens mij zou daar ruim voldoende belangstelling voor zijn!

Petra

Het was voor mij een groot geschenk en 'meant to be'. Ik durf nu wel in besloten club opstellingen te doen en vind het een geweldige en ontroerende ervaring om te doen maar ik heb nog niet genoeg zelfvertrouwen om zelfstandig aan de slag en moet voor mijn gevoel nog veel meer meters maken.

Marian

Interessante en leerzame opleiding in een enthousiaste groep van cursisten, waarbij voor ieder alle ruimte is voor zijn/haar leerproces binnen systemische opstellingen.

Astrid Stijger

Top