Informatie

Informatie

Deze LIP-training duurt 2 dagen.
De groep bestaat uit minimaal 12 en maximaal 16 deelnemers.
Onze opleidingen, trainingen en nascholingen zijn CRKBO-geregistreerd (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en daardoor vrijgesteld van BTW.
 

Docent

De training wordt verzorgd door Mieke Kox.
 

Lestijden

Van 09.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 08.30 uur).


Dagverzorging

De training wordt verzorgd met koffie, thee en lekkers en is exclusief lunch.
Neem daarom een eigen lunchpakket mee of je kunt gebruik maken van de horeca in de buurt.
 

Locatie

Deze training staat ingepland op verschillende locaties in Nederland. Raadpleeg voor de juiste informatie de agenda.
De bereikbaarheid naar onze cursuslocaties is goed en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
 

Voorbereiding

Ter voorbereiding kun je desgewenst het boek 'Het leven kent geen weg terug' van Wilfried Nelles lezen (dit boek wordt niet verstrekt tijdens de training).
Buiten de lesdagen is er geen verdere (verplichte) studiebelasting.
 

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je binnen 5 werkdagen digitaal een certificaat van deelname.

Lesprogramma

Het Life Integration Process is ontwikkeld door Wilfried Nelles, een bekende Duitse familieopsteller. Hij heeft met zijn LIP een nieuwe vorm toegevoegd aan familieopstellingen.

Door jou op te stellen ten opzichte van 3 representanten; één voor het nog ongeboren kind, één voor het opgroeiende kind en één voor de adolescent, is het mogelijk om een aantal aspecten uit die levensfasen alsnog aan te kijken en te verwerken.

Tijdens de training komen alle deelnemers aan de beurt voor hun eigen LIP-opstelling.Verschil tussen 'gewone' familieopstellingen en het 'Life Integration Process'

1. Ten eerste gaat het in tegenstelling tot Familieopstellingen niet om de relaties tot andere mensen of de plaats of rol in het systeem, maar enkel en alleen om de mens en de innerlijke houding tot zichzelf.
2. Ten tweede krijgen de representanten in een LIP-opstelling een vaste plaats toegewezen, waarmee het een soort structuuropstelling is.

De plaatsen die men toegewezen krijgt, komen uit Nelles' theorie over de ontwikkeling van het menselijke bewustzijn en de daarbij beschreven zeven levens- en bewustzijnsstadia. Het berust op het inzicht dat ons leven met alles wat zich daarin heeft afgespeeld volledig zonder alternatief is, en dat in die zin alles in orde is zo als het is, en zoals het was.

Tijdens deze training word je uitgenodigd om, in het hier en nu, open te staan voor wat is, voor wat is geweest en voor wat nog gaat komen. Tijdens een opstelling sta je meestal op de plek van de 'volwassene' (de huidige levensfase) en worden er representanten opgesteld voor de drie eerdere fasen van het leven; 'het ongeboren kind' (je essentie), 'het jonge kind' en 'de adolescent'.

De opstelling dient als een mogelijkheid om de ervaringen uit al deze fasen op zielsniveau te ontmoeten en ze te laten zijn; zonder spijt, zonder verwijt, zonder schaamte, precies zoals ze waren.

Vergeef jezelf dat je geen vrede hebt. Op het moment dat je je onvrede volkomen aanvaardt, wordt die veranderd in vrede. Dat is het wonder van de overgave.
Eckhart Tolle

Wat zeggen de deelnemers

Top