Training Vind je Balans

Training Vind je Balans

Wat zeggen de deelnemers

Het waren twee mooie bijzondere, inspirerende dagen! De training heeft me veel inzicht gegeven in familiepatronen en ik werd me daarbij bewust van patronen binnen ons eigen gezin. Ik heb mooie handvatten gekregen waarmee ik meteen aan de slag kon. Elmer & Mieke zijn twee toegewijde trainers die van begin tot het eind enthousiast zijn en mooie voorbeelden geven!
Ik kan iedereen de training aanraden, maar pas op: hierna word je enthousiast en wil je meer.
Voor mij is deze training een begin van vele mooie opleiding(en) die nog mogen volgen.
 
Deniece Lucassen

Het was enorm interessant en verrijkend. De sfeer binnen de groep was erg prettig en het was fijn dat er zoveel ruimte voor dialoog was.

Joëlle

De training was voor mij een interessante kennismaking met systemisch werken op zowel theoretisch als praktisch niveau. De trainer creëerde een open sfeer en een veilige bedding, alles mocht er zijn. De invloed van familiestructuren en gebeurtenissen op een bepaald individu is interessante materie. Zo kan het zijn dat iemand bepaalde gevoelens of gedragingen heeft dat veroorzaakt wordt door verstrikking met een familielid. Dit is interessant om voor jezelf uit te pluizen en in de tweede bijeenkomst in subgroepen te bespreken. Heel concreet heb ik door deze training de tafelsetting thuis veranderd. Dit heeft veel meer rust gecreëerd tijdens het eten bij ons thuis. Boeiend!

Bianka Hazenbrink

Deze training maakt duidelijk hoeveel impact je familiegeschiedenis heeft! Helder en inspirerend.

Anoniem

De tweedaagse training was voedend voor mij. De informatie was praktisch en goed gestructureerd waardoor ik het goed kon opnemen. De al aanwezige kennis in mij, werd netjes op een rij gezet. Ik dacht dat er alleen goede leraren waren in het buitenland. Eindelijk een goede training in het Nederlands!
Elmer vind ik een fijne leraar en een prettige aanwezigheid hebben vanwege zijn lichtheid, helderheid en kennis. Ik vind het verfrissend om een leraar mee te maken die niet mee gaat met het leed van een ander en die zichzelf gezond begrenst.
Dank je wel!

Janneke Venema
Lichaamsgericht therapeut

De tweedaagse was inspirerend, intensief en indrukwekkend. Er wordt duidelijk uitgelegd wat systemisch werken is en je wordt er zelf ook mee aan de slag gezet, wat heel veel nieuwe informatie kan opleveren. Tóch wordt je ook aangemoedigd om zelf kritisch na te denken over alle informatie die je tot je krijgt. Het is een soort van ontdekkingstocht naar datgene wat jouw raakt binnen de systemen waarin je actief bent.

Anoniem

Er is zowel ruimte voor kennisoverdracht als voor ‘ervaren’ in deze training, die gegeven werd door Elmer en Mieke. Wat het zo verdiepend maakte is de ruimte die er was om interactief te zijn. Via onze vragen uit de (hele fijne) groep werd dieper ingegaan op de kennis van familiesystemen.
Vijftien jaar geleden ben ik in contact gekomen met het werk van Bert Hellinger. Ik heb diverse opstellingen gedaan en blijf in verwondering. Deze twee dagen hebben mij weer doen inzien hoe waardevol het is om inzicht te hebben in ons familiesysteem en te zien of het, en zo ja waar, het in of uit balans is. De training heeft mijn kijk hierop verdiept en veel inzichten gegeven.
Als ik een wereldleider zou zijn, en iets mocht toevoegen aan het dagelijks leven en educatie van mensen, dan zou ik van harte kiezen voor familieopstellingen. Ik ben erg gegrepen door dit werk van Bert Hellinger, dat bij het IVSW vanuit het hart wordt doorgegeven.

Anneke

Fantastisch; inzichtelijk en helder. Ik werd energetisch flink doorgeschut dat was confronterend maar ook wel goed. Ik vond het jammer dat de cursus voorbij was.

Anoniem

Door de training heb ik meer inzicht en helderheid gekregen in de positie die ik innam / inneem binnen mijn ouderlijk gezin. Wat ben ik blij en dankbaar met alle informatie die in deze dagen tot mij kwam.
Er was een bijzondere wisselwerking tussen de begeleider (Elmer Hendrix) en de deelnemers, door de persoonlijke vragen die gesteld konden worden. Hierdoor werd de inhoud van deze cursus levend materiaal en vielen er bij mij kwartjes op steeds diepere lagen. Ook in mijn haptonomiepraktijk hebben mijn cliënten veel baat bij de prachtige geleide meditaties die we deze dagen hebben gedaan.

Yvonne Onderstijn-Scheepsma

De training heeft mij diep, diep, zeer diep geraakt! Al na een uur viel ineens het kwartje en kon ik echt begrijpen wat maakt dat mijn zoon geen contact meer heeft met mij. Een gevoel van schuld viel van mij af en een gevoel van onmacht viel weg. Wat overblijft is verdriet en acceptatie. Wat een ruimte! Daarnaast merk ik dat ik nu thuis mijn grenzen naar mijn twee dochters moeiteloos neerzet. Altijd was ik bang om confrontaties aan te gaan en de 'strenge' moeder te moeten zijn. Nu kan ik zien, maar vooral voelen dat duidelijk zijn iets anders is dan streng, en dat mijn grenzen de meiden juist rust geeft. Ik kan het iedereen aanraden; deze training is een must voor iedere ouder!
En, niet geheel onbelangrijk, Elmer geeft de training niet alleen vanuit kennis, hij geeft de training vanuit bezieling en innerlijk weten. En dat voel je tijdens zijn lessen, je kan niet anders dan geraakt worden door zijn enthousiasme. Het enige nadeel is dat er maar één ding openblijft als je naar huis gaat… de honger naar meer!!

Miranda Wrekenhorst

Erg boeiende materie en heel goed uitgelegd. Mijns inziens zou iedereen van systemisch werk moeten weten om inzichten te krijgen in de onbewuste patronen binnen een gezin.

Gera te Bokkel

De tweedaagse training heeft me veel gebracht: vooral inzicht, begrip voor mijn eigen situatie (lot) en die van mijn ouders (moeder) en kinderen. Ik kan nu met helderheid kijken naar mijn eigen leven zonder me te verliezen in mijn verdriet. De ervaring van deze training in een groep met mensen die allemaal hun eigen, maar eigenlijk haast universele, pijn hebben zorgde voor een enorm gevoel van herkenning (en daardoor erkenning van mezelf voor mijn eigen pijn). Er is letterlijk ruimte en rust gekomen.

Gea Hanekamp

Met veel interesse en plezier heb ik deze tweedaagse training gevolgd. Met de training heb ik een mooie basis gelegd voor systemisch werk. Hoe het leven en het lot van onze ouders, grootouders en overgrootouders zo doorwerkt op ons leven nu is veel grootser dan ik ooit had gedacht en nu veel meer voelbaar voor me.
Bijzonder ook hoe je in het hier en nu in je gezinssysteem rust en balans kunt brengen door eenvoudige veranderingen in jouw houding als ouder, het grenzen stellen, de tafelschikking, etc.

Carolien Uijttenboogaard

Ik heb genoten van de training en van de werkwijze van Elmer. Zijn niet oordelende manier om de dingen te zien en te bespreken hebben grote indruk op me gemaakt, en mij gestimuleerd om aan de slag te blijven gaan met mijn eigen interne oordeel op van alles en nog wat.
Een meer concreet effect is dat we  thuis de tafelschikking hebben veranderd. Met als gevolg dat onze dochter meer ruimte neemt om met vriendinnetjes te spelen en papa en mama bij elkaar kan laten zijn. 

Iris Nobel

Ik vond de training mooi en respectvol. De geleide meditaties tussendoor zorgden ook voor rust en diepgang en de vragen van de deelnemers werden met veel aandacht en gevoel beantwoord. Het geeft inzicht voor mij als lerares en ik had nog wel meer toepassingen willen horen voor het onderwijs. Ik werk in het basisonderwijs en ik heb een jongetje in de groep met pdd-nos. Hij wil graag de controle houden. Hij maakt zich vaak groot en kan dan  brutaal en boos zijn. Vandaag heb ik hem enkele helpende zinnen na laten zeggen zoals:
“De juf is de grote, en ik ben de kleine.” Dat was mooi en ik merkte dat hij rustig werd! Het was versterkend voor zowel hem als voor mij. Door deze 2 dagen durf ik dit te doen en dat is heel fijn.

Anoniem

Ik vond Vind je Balans een fascinerende training. Elmer weet het met een grote kalmte en respect over te brengen. De vele vragen en persoonlijke verhalen maakte dat de, toch wat ongrijpbare materie, beter landde. Ik heb een paar momenten van instant inzicht gehad welke direct al invloed hebben op ons gezin.
Dankjewel!

Gabriëlle van de Graaf

De 2-daagse training Vind je Balans heeft nogal wat stof doen opwaaien in ons systeem. Ik leef met mijn vriend in een meervoudig samengesteld gezin. Door de theoretische achtergrond die met veel bezieling wordt overgebracht, leek het alsof onze, soms complexe uitdagingen, ontrafeld werden waardoor we er ook beter over kunnen communiceren.
Ook het maken van mijn eigen familiestamboom en het kunnen interpreteren ervan heeft mij veel nieuwe inzichten en vooral rust gebracht!
Echt een aanrader voor zowel mensen die bekend zijn met opstellingen als voor mensen die er meer over willen weten.

Eveline

Top