Training Gezin in Balans

Dit is een training waar we zelf vreselijk enthousiast over zijn. Het bevat praktische kennis voor iedereen en is meteen toepasbaar op je eigen situatie en leven. Deze systemische kennis zouden we het liefst in het vaste pakket van elke basisschool willen zien. Waarom? Omdat het zo essentieel en waardevol is. Omdat het je een verbreding en verdieping van je mensenkennis geeft en het je helpt om andere, vrijere en dus betere keuzes in je leven te kunnen maken.

Training Gezin in Balans

Training: Gezin in Balans

Het eerste dat je nu misschien denkt is; 'Ik heb geen kinderen, dus deze training is niet voor mij bedoeld'... Mis! Deze training is voor iedereen die uit een gezin komt, en dat is iedereen dus. Ook als je je vader en moeder misschien nooit gekend hebt; het simpele feit dat je bent geboren maakt dat deze training zinvol is voor je. Hoe mooi is dat.
Het is een training waarin je een andere bril op krijgt. Een 'systemische bril', waardoor je jezelf, je relatie, je kind, je vader en moeder of je eigen gezin op een andere manier waar kunt gaan nemen. Maar je bent gewaarschuwd: als je eenmaal door deze bril hebt gekeken, zul je 'm waarschijnlijk nooit meer kunnen en willen afzetten. ;-)

We werken in deze training trouwens niet met familieopstellingen (familieopstellingen zijn een onderdeel van systemisch werk). Mocht je daar naar op zoek zijn dan verwijzen we graag naar de workshops familieopstellingen.
 

Je leert:

De training heeft als doel om een dieper inzicht te krijgen in de meer onbewuste ‘lagen’ van gezinnen en families, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen.

 • Je leert de mechanismen kennen die werkzaam zijn binnen familiesystemen.
 • Je leert inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen de familie waarin je geboren bent.
 • Je leert inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen je huidige gezin of relaties.
 • Je gaat als ouder begrijpen vanuit welke drijfveer en liefde je kind een bepaald gedrag vertoont, waardoor het veel gemakkelijker wordt er anders naar te kijken en anders te kunnen handelen.
 • Je krijgt tools in handen om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Door de nieuwe inzichten en ervaringen zul je beter in staat zijn om je eigen (en juiste) plek binnen je leven, je relatie, je gezin van herkomst en in je huidige gezin in te nemen. Daardoor kan er meer balans en rust komen in je leven.
 

Tijdsduur

De totale training bestaat uit twee dagen, met een paar weken tijd tussen de twee trainingsdagen, zodat het geleerde van eerste dag bezinken kan en al voor een deel in de praktijk van alledag kan worden toegepast. Tijdens de tweede dag gaan we verder en dieper op de stof in en kunnen vragen die in de tussentijd gevormd zijn, behandeld worden.
 

Deze cursus is niet bedoeld om je te leren hoe je familieopstellingen kunt begeleiden. Om dat te leren is het nodig een volledige opleiding familieopstellingen te volgen.
Besluit je om na de training Gezin in Balans de opleiding Familieopstellingen te willen volgen, dan wordt  € 100,- in mindering gebracht op het bedrag van de opleiding.

Wat zeggen de deelnemers

 • Training Gezin in Balans

  Als ik een wereldleider zou zijn, en iets mocht toevoegen aan het dagelijks leven en educatie van mensen, dan zou ik van harte kiezen voor familieopstellingen. Ik ben erg gegrepen door dit werk van Bert Hellinger, dat bij het IVSW vanuit het hart wordt doorgegeven.

  Anneke

 • Training Gezin in Balans

  Elmer & Mieke zijn twee toegewijde trainers die van begin tot het eind enthousiast zijn en mooie voorbeelden geven!
  Ik kan iedereen de training aanraden, maar pas op: hierna word je enthousiast en wil je meer. Voor mij is deze training een begin van vele mooie opleiding(en) die nog mogen volgen.
   
  Deniece Lucassen

 • Training Gezin in Balans

  De training was voor mij een interessante kennismaking met systemisch werken op zowel theoretisch als praktisch niveau. Heel concreet heb ik door deze training de tafelsetting thuis veranderd. Dit heeft veel meer rust gecreëerd tijdens het eten bij ons thuis. Boeiend!

  Bianka Hazenbrink

 • Training Gezin in Balans

  De tweedaagse training Gezin en Balans was voedend voor mij. De informatie was praktisch en goed gestructureerd waardoor ik het goed kon opnemen. De al aanwezige kennis in mij, werd netjes op een rij gezet. Ik dacht dat er alleen goede leraren waren in het buitenland. Eindelijk een goede training in het Nederlands!

  Janneke Venema

 • Training Gezin in Balans

  Door de training Gezin in Balans heb ik meer inzicht en helderheid gekregen in de positie die ik innam / inneem binnen mijn ouderlijk gezin. Wat ben ik blij en dankbaar met alle informatie die in deze dagen tot mij kwam.

  Yvonne Onderstijn-Scheepsma

 • Training Gezin in Balans

  De training Gezin in Balans heeft mij diep, diep, zeer diep geraakt! Al na een uur viel ineens het kwartje en kon ik echt begrijpen wat maakt dat mijn zoon geen contact meer heeft met mij. Ik kan het iedereen aanraden; de training Gezin in Balans is een must voor iedere ouder!

  Miranda Wrekenhorst

 • Training Gezin in Balans

  De tweedaagse training heeft me veel gebracht: vooral inzicht, begrip voor mijn eigen situatie (lot) en die van mijn ouders (moeder) en kinderen. Ik kan nu met helderheid kijken naar mijn eigen leven zonder me te verliezen in mijn verdriet.

  Gea Hanekamp

 • Training Gezin in Balans

  Met veel interesse en plezier heb ik de tweedaagse training ‘Gezin in Balans’ gevolgd. Met de training heb ik een mooie basis gelegd voor systemisch werk. Hoe het leven en het lot van onze ouders, grootouders en overgrootouders zo doorwerkt op ons leven nu is veel grootser dan ik ooit had gedacht en nu veel meer voelbaar voor me.

  Carolien Uijttenboogaard

 • Training Gezin in Balans

  Ik heb genoten van de training en van de werkwijze van Elmer. Zijn niet oordelende manier om de dingen te zien en te bespreken hebben grote indruk op me gemaakt, en mij gestimuleerd om aan de slag te blijven gaan met mijn eigen interne oordeel op van alles en nog wat.

  Iris Nobel

 • Training Gezin in Balans

  Ik vond de training mooi en respectvol. De geleide meditaties tussendoor zorgden ook voor rust en diepgang en de vragen van de deelnemers werden met veel aandacht en gevoel beantwoord. Het geeft inzicht voor mij als lerares en ik had nog wel meer toepassingen willen horen voor het onderwijs.

  Anoniem

Top