2-daagse Familieopstellingen

2-daagse Familieopstellingen

Thema-dagen

In deze 2-daagse Familieopstellingen werken we regelmatig met thema's die de dagen een bepaalde 'kleur' en diepte meegeven:

 

20 en 21 september 2018:

Thema: 'Lot & bestemming'
Hier gaan we kijken naar ons 'lot' en naar onze 'bestemming' in het leven. In hoeverre draag je je eigen lot, of ben je misschien verstrikt met een familielid en draag je mogelijk het lot van een ander? Waar is je lot een levensles die je helpt in het vervullen van je levensbestemming, en waar houdt een noodlot (van een ander?) je er mogelijk vandaan?
 

9 en 10 november 2018:

Thema: 'Chronische ziekten'
Ziekten, en met name chronische ziekten, komen vaak tot stand als er op een (diep) onbewust vlak iets aan de hand is. Dit kan bijvoorbeeld een onderdrukt verdriet of een onderdrukte woede zijn, het dragen van een 'lot' voor (verstrikt zijn met) een ander waardoor je ziek wordt, maar misschien helpt de ziekte je ook op een bepaalde manier, of zorgt ze voor levenslessen die je ziel graag ervaren wil. Hoe dan ook, een opstelling kan duidelijkheid verschaffen in waar de ziekte voor staat, deze daardoor beter te kunnen accepteren, en indien mogelijk, loslaten.

 

15 en 16 januari 2019:

Thema: 'Samengestelde gezinnen'
Gezinnen bestaan al lang niet meer alléén uit een 'vader, moeder en hun kinderen'. Na bijvoorbeeld een scheiding een nieuwe relatie aangaan met een partner die (ook) kinderen heeft, of samen nog een kind krijgen, als (hetero, lesbisch of homoseksueel) stel een kind van een donor 'dragen' of adopteren. Er zijn vele samenstellingen mogelijk en in die gevallen krijg te maken met een ex-partner(s), stiefouder(s), stiefkind(eren), halfbroers- of zussen, pleegkind(eren), donorvader, draagmoeder enz. Een situatie die vaak ingewikkeld is en voor spanningen en problemen kan zorgen. Hoe kom je erachter wie, waarom, van wat last heeft en hoe deze kluwen te ontrafelen? Opstellingen zijn hiervoor de ideale tool.

Deze thema-2-daagse kan ook interessant zijn voor een ieder die veel met kinderen en gezinnen werkt, zoals therapeuten en coaches of als je bijvoorbeeld werkzaam bent binnen het onderwijs.

Wat zeggen de deelnemers

 • 1-daagse Familieopstellingen

  Een workshop familieopstellen leidt steeds weer tot verbazing, herkenning en een gevoel van heling. Of het om een opstelling met mijn thema of dat van een ander gaat maakt niet uit. Elmer en Alex begeleiden dit met brede ervaring en respect voor mijn proces. Ze weten wanneer ze nog verder kunnen gaan en ook wanneer het voldoende is en je zelf je weg weer kunt vinden.

  Monique

 • 1-daagse Familieopstellingen

  De workshop vond ik geweldig! Elmer kan het! Ik kan het iedereen aanraden bij Elmer een opstelling te doen. Na deze ervaring doe ik zelf geen opstellingen meer. Als er iemand op mijn pad komt die een opstelling wil doen, geef ik dit adres.

  Ineke Paasse

 • 1-daagse Familieopstellingen

  Deelname aan een workshop familieopstellingen bij Centrum voor Systemische Opstellingen kan je een hernieuwd inzicht geven in onderwerpen waar je misschien al langer (on)bewust last van had. Het openbaart aan je waar om welke reden dan ook de levensenergie minder goed is gaan stromen.

  Olga

 • 1-daagse Familieopstellingen

  Ook bij de opstellingen van de andere deelnemers waren er herkenningspunten uit mijn eigen familiaire verbanden. Dit raakte me regelmatig. Het verrassende voor mij was dat ik er hier wél naar durfde te kijken en emoties toe te laten. In mijn dagelijks leven stop ik dit vaker weg. Van een afstand kijken geeft ook veel inzicht!

  Celine

 • 1-daagse Familieopstellingen

  De poorten van de hel worden weliswaar opengetrokken, maar ik voel dat het hout snijdt. De juiste hefbomen worden in beweging gezet en ik ervaar rust en peace of mind.

  Joan Lempens

 • 1-daagse Familieopstellingen

  Een workshop Familieopstellingen geeft op een subtiele maar kan ook op een rechtstreekse en confronterende manier inzicht geven in de (verstrikkende) patronen in een mens op zielsnivo. Familieopstellingen zijn meedogenloos én liefdevol tegelijk! ;-)

  Nicoline Voskamp

 • 1-daagse Familieopstellingen

  De workshop familieopstellingen was voor mij een heel bijzondere en waardevolle ervaring. Het heeft me diep geraakt. Ik voelde tijdens de behandeling van mijn vraag een diepe, diepe dankbaarheid De gehele dag heb ik als zeer liefdevol ervaren.

  Astrid van der Kaaij

 • 1-daagse Familieopstellingen

  Mijn deelname aan de workshop familieopstellingen vond ik een bijzondere en helende ervaring. Wat mij opviel was de rust en Elmer’s vermogen om niet te oordelen en de dingen te nemen zoals ze zijn. Door deze houding was de dag niet zwaar, terwijl de thema's dat wel waren.

  Claudia van Leent

 • 1-daagse Familieopstellingen

  De opstelling kwam, zoals je al had aangekondigd, heel anders dan verwacht. Eerst was ik een beetje teleurgesteld. Nadat ik later op de dag zelf een aanvullend inzicht over mijn opstelling kreeg, ging het allemaal werken.
  Na een nachtje slapen voelde ik pas goed het effect: Geweldig!!

  Anoniem

Top