2-daagse Familieopstellingen

2-daagse Familieopstellingen

Thema-dagen

In deze 2-daagse Familieopstellingen werken we met thema's die de dagen een bepaalde 'kleur' en diepte meegeven:

 

9 en 10 november 2018:

Thema: 'Chronische ziekten'
Ziekten, en met name chronische ziekten, komen vaak tot stand als er op een (diep) onbewust vlak iets aan de hand is. Dit kan bijvoorbeeld een onderdrukt verdriet of een onderdrukte woede zijn, het dragen van een 'lot' voor (verstrikt zijn met) een ander waardoor je ziek wordt, maar misschien helpt de ziekte je ook op een bepaalde manier, of zorgt ze voor levenslessen die je ziel graag ervaren wil. Hoe dan ook, een opstelling kan duidelijkheid verschaffen in waar de ziekte voor staat, deze daardoor beter te kunnen accepteren, en indien mogelijk, loslaten.


15 en 16 januari 2019:

Thema: 'Samengestelde gezinnen'
Gezinnen bestaan al lang niet meer alléén uit een 'vader, moeder en hun kinderen'. Na bijvoorbeeld een scheiding een nieuwe relatie aangaan met een partner die (ook) kinderen heeft, of samen nog een kind krijgen, als (hetero, lesbisch of homoseksueel) stel een kind van een donor 'dragen' of adopteren. Er zijn vele samenstellingen mogelijk en in die gevallen krijg je te maken met een ex-partner(s), stiefouder(s), stiefkind(eren), halfbroers- of zussen, pleegkind(eren), donorvader, draagmoeder enz. Een situatie die vaak ingewikkeld is en voor spanningen en problemen kan zorgen. Hoe kom je erachter wie, waarom, van wat last heeft en hoe deze kluwen te ontrafelen? Opstellingen zijn hiervoor de ideale tool.

Deze thema-2-daagse kan ook interessant zijn voor een ieder die veel met kinderen en gezinnen werkt, zoals therapeuten en coaches of als je bijvoorbeeld werkzaam bent binnen het onderwijs.


9 en 10 april 2019:

Thema: 'Lot & bestemming'
Hier gaan we kijken naar ons 'lot' en naar onze 'bestemming' in het leven. Wat is het verschil tussen deze twee? Ben je vrij om je hart en je (levens-)bestemming te volgen? Of heb je het gevoel dat je het leven leidt (en het lot draagt) van een ander?
Waar is je lot (tegenslag, ziekte, scheiding of dood van een partner, moeilijke band met je ouders e.d.) een levensles die je helpt in het vervullen van je levensbestemming, en waar houdt een noodlot (van een ander?) je er mogelijk vandaan?
Ook kunnen we onderzoeken in hoeverre je 'in gelijke tred loopt' met het doel of richting welke je bij je geboorte 'meekrijgt'. Met andere woorden; ben je in overeenstemming met je eigen Hoger Zelf, dat aspect in jou dat uitstijgt boven je denken en ego-gerelateerde angsten of staan je keuzes meer in dienst van je ego-behoeften en overlevingsmechanismen. Met dit laatste is op zich niets mis, maar het geeft je waarschijnlijk niet het gevoel 'in de flow' te zijn. Als we onze 'flow en doel' in het leven gevonden hebben, voelen we ons over het algemeen meer gecentreerd, meer 'thuis' en komt er meer rust omdat we zingeving in het leven ervaren.

Wat zeggen de deelnemers

  • 2-daagse Familieopstellingen

    De workshop heeft mij verrijkt en ik ben nog dichter tot mijzelf gekomen, in de zin van het opnieuw doorleven van mijn innerlijke pijn en het beter accepteren van mijn lot en mijn bestemming. Mooie en hele fijne ontmoetingen. Dank jullie wel!

    Antoine Masrom, senior adviseur Rijksoverheid
    (2-daagse Familieopstellingen met thema: Lot & Bestemming)

Top