2-daagse Familieopstellingen

2-daagse Familieopstellingen

Representanten

Een familieopstelling komt pas echt 'tot leven' door de personen die binnen de opstelling representant staan voor een ander persoon, of soms een abstractie. Deze representanten zijn deelnemers (mede-deelnemers) die door de begeleider gevraagd worden om tijdens de opstelling een bepaalde 'rol' aan te nemen. Men kan bijvoorbeeld gevraagd worden om gaan staan in de rol van iemands vader of moeder, iemands kind of een ander familielid, of als misschien voor een heel land zoals Indonesie of Duitsland.
Hiervoor hoeft men niets speciaals te doen, integendeel, men hoeft alleen maar waar te nemen wat er gebeurt en van binnen gevoeld wordt, en daarbij de subtiele innerlijke bewegingen te volgen. De opsteller begeleidt het hele proces, dus je kunt eventuele gedachten ("Wat moet ik nou doen?") hierbij loslaten.

Een deelnemer die naar een 2-daagse Familieopstellingen komt voor een eigen opstelling, kan dus ter plekke tevens als representant gevraagd worden voor in de opstelling van een andere deelnemer. Dit kan een hele mooie ervaring zijn, maar is zeker niet verplicht. Iedereen mag altijd, zonder opgaaf van reden, weigeren om op een bepaald moment in een representanten-rol te gaan staan.

 

Wat zeggen de deelnemers

 • 2-daagse Familieopstellingen

  De workshop heeft mij verrijkt en ik ben nog dichter tot mijzelf gekomen, in de zin van het opnieuw doorleven van mijn innerlijke pijn en het beter accepteren van mijn lot en mijn bestemming. Mooie en hele fijne ontmoetingen. Dank jullie wel!

  Antoine Masrom, senior adviseur Rijksoverheid
  (2-daagse Familieopstellingen met thema: Lot & Bestemming)

 • 2-daagse Familieopstellingen

  De energie die vrijkomt bij non-verbale opstellingen heeft diepe indruk op mij gemaakt. Zeer inspirerend!

  Robert
  (2-daagse Familieopstellingen met thema: Lot & Bestemming)

Top