1-daagse Familieopstellingen

1-daagse Familieopstellingen

Wat zeggen de deelnemers

Indrukwekkend. Voor iemand die erg van de feiten is, is deze dag leerzaam en een verheldering op de kijk in het leven.

Anoniem

Een workshop familieopstellen leidt steeds weer tot verbazing, herkenning en een gevoel van heling. Of het om een opstelling met mijn thema of dat van een ander gaat maakt niet uit. De meeste thema’s zijn universeel, en ik heb nog nooit een opstelling meegemaakt die niet resoneerde met een stukje van mij zelf. De zachtheid waarmee door opstellingenwerk pijnlijke zaken, die soms al generaties lang belemmeren, aan het licht worden gebracht en gezien mogen worden stemt steeds opnieuw tot dankbaarheid.  Dit wordt begeleid met brede ervaring en respect voor mijn proces met een goed gevoel wanneer het nog verder kan gaan en ook wanneer het voldoende is en je zelf je weg weer kunt vinden.

Monique

De workshop familieopstellingen heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik heb een aantal inzichten gekregen waar ik verder mee kan. Ook heb ik ervaren dat ik meer "lucht" heb gekregen. De mist in mijn hoofd is aan het oplossen. De setting heb ik als erg prettig ervaren. In de groep waarin ik niemand kende voelde ik mij op mijn gemak. Elmer begeleid de workshop op een prettige wijze.

Hessel

Mijn deelname aan de workshop familieopstellingen vond ik een bijzondere en helende ervaring. En ik hoop natuurlijk daar verder in mijn leven de effecten van te merken. Wat mij opviel was de rust en Elmer’s vermogen om niet te oordelen en de dingen te nemen zoals ze zijn. Door deze houding was de dag niet zwaar, terwijl de thema's dat wel waren.
Het was bijzonder om te zien dat mijn opstelling als het ware zijn eigen beweging volgde. Ik begreep niet alles, maar het was interessant om te zien wat er gebeurde.
Ik kan mijn ervaring niet anders beschrijven als een helende ervaring. Bij andere deelnemers kon ik dat ook zien aan hun ogen en aan hun lichaamshouding. Het was voor velen een cadeautje.

Claudia van Leent

De workshop vond ik geweldig! Ik kan het iedereen aanraden bij Elmer een opstelling te doen. Na deze ervaring doe ik zelf geen opstellingen meer. Als er iemand op mijn pad komt die een opstelling wil doen, geef ik dit adres. Klasse!!!

Ineke Paasse

Deelname aan een workshop familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk kan je een hernieuwd inzicht geven in onderwerpen waar je misschien al langer (on)bewust last van had. Het openbaart aan je waar om welke reden dan ook de levensenergie minder goed is gaan stromen. Het is geen wondermiddel maar wel een wonderlijk middel om tot bewustwording te komen.
Elmer werkt op een kernachtige manier waarbij toeters en bellen achterwege blijven. 

Olga

In een workshop familieopstellingen wordt bij aanvang via een geleide meditatie een rustige "state of mind" gecreëerd, niks zweverigs maar juist heel erg beide benen op de grond brengen... om de drukke gedachtestroom te kalmeren. In deze juiste staat van alertheid wordt aan de mensen met hulpvraag  gevraagd wie zijn of haar vraag in wil brengen. Vervolgens worden er door de begeleider zgn. representanten in de ruimte geplaatst, die levende of overleden familieleden representeren. Iedereen in de kring neemt al zoekende, intuïtief een plek en pose aan t.o.v. de hulpvrager. Zowel de hulpvrager als de representanten bewegen door de ruimte, een innerlijke impuls volgend.
Door dit "tableau vivant" krijg je inzicht in de relatie die je hebt met deze familieleden, hoe deze zich verhouden en of ze al dan niet belemmerend zijn voor jouw verdere groei. Niet allemaal te verklaren, begrijpen of te beredeneren, maar gevoelsmatig klopt het met wat er op dat moment nodig, en aan de hand is.
Ook bij de opstellingen van de andere deelnemers waren er herkenningspunten uit mijn eigen familiaire verbanden. Dit raakte me regelmatig. Het verrassende voor mij was dat ik er hier wél naar durfde te kijken en emoties toe te laten. In mijn dagelijks leven stop ik dit vaker weg. Van een afstand kijken geeft ook veel inzicht!

Celine

Een workshop Familieopstellingen geeft op een subtiele maar kan ook op een rechtstreekse en confronterende manier inzicht geven in de (verstrikkende) patronen in een mens op zielsnivo. Van daaruit vindt een helende werking plaats, mits je daar voor open wilt staan. Het is een wonderlijke ervaring om te zien hoe representanten het zielspatroon dat aanwezig is in een familie/gezin, zichtbaar maken. Het mooie is tegelijkertijd dat dit een collectief fenomeen is dat we allemaal gemeenschappelijk hebben; de familie ziel die in ons voort gaat van generatie op generatie en die op momenten verstrikt is geraakt door ingrijpende of bijzondere gebeurtenissen.
Familieopstellingen zijn meedogenloos én liefdevol tegelijk! ;-)

Nicoline Voskamp

De workshop familieopstellingen was voor mij een heel bijzondere en waardevolle ervaring. Het heeft me diep geraakt. Ik voelde tijdens de behandeling van mijn vraag een diepe, diepe dankbaarheid De gehele dag heb ik als zeer liefdevol ervaren.
Voor mij is dit echt werken op zielsniveau en werkt het zeer helend. Ben dankbaar om dit alles in te kunnen zien en zo de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven steeds meer op me te kunnen nemen. Ook tijdens de behandeling van de andere vragen ervoer ik stukjes herkenning en kreeg zo steeds meer inzichten over hoe het leven in elkaar steekt en hoeveel leed er op aarde en onder de mensen is. En hoe belangrijk het is om ieder ons eigen verantwoording te nemen en zonder oordeel te zijn naar onze medemensen. We kunnen nooit weten waarom iemand iets doet of op een bepaalde manier in het leven staat. Het is fijn dit in mezelf te kunnen voelen en hoop zo een stukje te kunnen bijdragen aan de Vrede hier op aarde. Mijn dank is groot en ik wens jullie nog vele, helende, inzicht-gevende workshops toe.

Astrid van der Kaaij

Al mijn hele leven ervaar ik een vreemde agenda die me steeds verder van huis brengt. Alsof ik mezelf saboteer. Relaties, banen en opleidingen lopen stuk doordat ik mezelf tegenwerk. Tijdens de systemische opstelling had ik het gevoel dat ik een vinger achter deze verborgen agenda kreeg. Reden om nog een keer in te tekenen voor een volgende sessie. De poorten van de hel worden weliswaar opengetrokken, maar ik voel dat het hout snijdt. De juiste hefbomen worden in beweging gezet en ik ervaar rust en peace of mind.

Joan Lempens

De opstelling kwam, zoals je al had aangekondigd, heel anders dan verwacht. Eerst was ik een beetje teleurgesteld. Nadat ik later op de dag zelf een aanvullend inzicht over mijn opstelling kreeg, ging het allemaal werken.
Na een nachtje slapen voelde ik pas goed het effect: geweldig!! Door de indringende informatie die zich in de opstelling toonde, is er op een heel diep niveau voor mij  rust gekomen in een zeer moeilijke situatie die nog naar een climax toegaat de komende maanden.
Ik ben dus ontzettend blij dat ik de opstelling heb gedaan en ook dat ik hem bij het Instituut voor Systemisch Werk deed. Voel me beslist weerbaarder. Al met al een heel bijzondere ervaring die bij mij een krachtige en positieve indruk nalaat! Ik heb veel ruimte gekregen. Fantastisch!

Anoniem

Top