1-daagse Familieopstellingen

1-daagse Familieopstellingen

Wat zeggen de deelnemers

Zeer indrukwekkend en bijzonder, ben nog steeds in raadselen over wat er allemaal gebeurde.

Sjoerd Kaarsemaker

Indrukwekkend en heftig, maar ook heel mooi en bijzonder. De begeleiding van Elmer Hendrix is erg goed, respectvol en empatisch en hij komt heel snel tot de kern. Goed om te weten is dat er behalve 9 deelnemers met een vraag ook vrij veel anderen bij zijn, die zich beschikbaar stellen als representant. Daar kun je even van schrikken in het begin, maar ondanks de vrij grote groep was er toch een hele veilige sfeer.

Floor

Het was een hele fijne dag. Veilig, met warme en lieve mensen. Elmer Hendrix leidde de dag met heel veel compassie, helderheid en duidelijkheid. Ik heb mijn eureka-moment wel gehad, ook al snapte ik er met mijn hoofd niet veel van. Het zindert nog wel na en geeft me een gevoel van rust. Zeker een aanrader!

Charlotte Derksen

Het inbrengen van mijn vraag (zonder dat ik de vraag echt kon benoemen) heeft me een mooi inzicht gegeven met daardoor een gevoel van vrijheid en dankbaarheid. Weer een stap verder in mijn proces. Ook het staan als representant in iemands opstelling heeft me geraakt en erkenning gegeven van een eigen thema.

Gita Siebers

Indrukwekkend. Voor iemand die erg van de feiten is, is deze dag leerzaam en een verheldering op de kijk in het leven.

Anoniem

Bijzonder om weer te ervaren hoe dat wat gezien wil worden vorm krijgt.
Goede begeleiding. Elmer Hendrix doet precies voldoende, niet teveel en niet te weinig.

Monique

Echt heel gaaf, ik dacht een vraag te hebben maar de sessie gaf een totaal ander beeld van mezelf en de werkelijke vraag die in me brandde. Hele emotionele dag maar zeer bevredigend en bevrijdend.

Raimondo Hoogeveen

Elmer Hendrix is een zeer ervaren en integere familie-opsteller. Het werken met een eigen vraag in een opstelling leverde bijna direct effect op in mijn dagelijks leven en in contact met (belangrijke) anderen. Ik kan deze manier van werken aan jezelf (en daarmee ook voor je familie) aanbevelen aan eenieder die kampt met thema's die steeds terugkeren in je leven en waar je de vinger niet goed achter krijgt.

Denise

Zeer indrukwekkende ervaring die veel inzicht geeft en in de onderstroom dingen in beweging zet in je leven. Een aanrader voor iedereen die blokkades wil opheffen en zich wil blijven ontwikkelen  

Marien

Een ervaring die nog lastig in woorden te vangen is, maar zeker helpend en verhelderend.

Tonny

Je voelt je gelijk welkom. Het fijne en prettige is dat als je ergens geen antwoord op wil geven dat dat ook oke is! Het heeft heel veel losgemaakt bij mij ondanks dat ik heel nuchter ben in dit soort dingen. Zeker een aanrader!

Anoniem

Voor mij was de dag een intense en inzichtgevende ervaring. Ik was diep geraakt door zowel mijn eigen opstelling als de opstellingen van de andere vraagstellers. Zoveel tranen die gingen stromen, puzzelstukjes die op hun plek vielen, ongelooflijk. De verschuiving in mezelf die nu voelbaar is, ervaar ik als een cadeau. De begeleiding door Elmer Hendrix vond ik heel duidelijk, respectvol en veilig. Ik merkte dat ik in goede handen was. Bewonderenswaardig en fascinerend vond ik, hoe snel Elmer de kern van de vraag te pakken had en daarmee zonder aarzelen aan de slag ging. Hij straalde daarbij veel rust en zelfvertrouwen uit.

Lydia

Het was een bijzondere dag. Bij de eerste opstelling dacht ik: dit is helemaal niets voor mij, maar ik werd er toch door gegrepen. Erg emotioneel was ik bij mijn eigen opstelling. Dit had ik niet verwacht omdat ik normaal gesproken niet goed bij mijn gevoel kan komen, maar het gebeurde vanzelf.

Wanda

Een workshop familieopstellen leidt steeds weer tot verbazing, herkenning en een gevoel van heling. Of het om een opstelling met mijn thema of dat van een ander gaat maakt niet uit. De meeste thema’s zijn universeel, en ik heb nog nooit een opstelling meegemaakt die niet resoneerde met een stukje van mij zelf. De zachtheid waarmee door opstellingenwerk pijnlijke zaken, die soms al generaties lang belemmeren, aan het licht worden gebracht en gezien mogen worden stemt steeds opnieuw tot dankbaarheid.  Dit wordt begeleid met brede ervaring en respect voor mijn proces met een goed gevoel wanneer het nog verder kan gaan en ook wanneer het voldoende is en je zelf je weg weer kunt vinden.

Monique

Heel prettig en fijn. Goede sfeer. Elmer Hendrix heeft de gave om bijzonder snel tot de essentie komen. Bijna clean en tegelijkertijd waardevol. Indrukwekkend, bevrijdend.

Marcel Heijnes
Triggerpoint Reset Therapeut

Ik vond het een bijzondere dag, maar wel één met veel confrontaties, pijn en verdriet. Het heeft me meer rust gegeven om mijn situatie te accepteren.

Beth Besseling

Ik ervaar een opstelling bij Elmer Hendrix als helend en helpend. Ik ervaar een dag bij het Instituur voor Systemisch Werk (IVSW) als "even thuis komen"; diepgang, humor en wijsheid die bij mij past; waar ik over na-denk en in mee-voel. In financieel opzicht is het een behoorlijk bedrag -voor mij-; de zorgvuldige begeleiding en afstemming tijdens de opstelling is dat echt volledig waard.

Ingeborg

De workshop familieopstellingen heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik heb een aantal inzichten gekregen waar ik verder mee kan. Ook heb ik ervaren dat ik meer "lucht" heb gekregen. De mist in mijn hoofd is aan het oplossen. De setting heb ik als erg prettig ervaren. In de groep waarin ik niemand kende voelde ik mij op mijn gemak. Elmer Hendrix begeleid de workshop op een prettige wijze.

Hessel

Op een vraag die in me leefde heb ik in korte tijd inzicht gekregen zonder veel woorden. Mijn kern werd geraakt. Inzicht en dankbaarheid.

Anoniem

Mijn deelname aan de workshop familieopstellingen vond ik een bijzondere en helende ervaring. En ik hoop natuurlijk daar verder in mijn leven de effecten van te merken. Wat mij opviel was de rust en Elmer’s vermogen om niet te oordelen en de dingen te nemen zoals ze zijn. Door deze houding was de dag niet zwaar, terwijl de thema's dat wel waren.
Het was bijzonder om te zien dat mijn opstelling als het ware zijn eigen beweging volgde. Ik begreep niet alles, maar het was interessant om te zien wat er gebeurde.
Ik kan mijn ervaring niet anders beschrijven als een helende ervaring. Bij andere deelnemers kon ik dat ook zien aan hun ogen en aan hun lichaamshouding. Het was voor velen een cadeautje.

Claudia van Leent

Ik heb de activiteit als zeer indrukwekkend ervaren. Heel bijzonder hoe onbewuste processen zichtbaar worden en voor zoveel ruimte in je leven kunnen zorgen. Ik heb me enorm opgelucht gevoeld na de opstelling en mijn leven voelde veel 'lichter'. Het mooie eraan vind ik, dat het proces aan het rationele proces voorbij gaat. Je wordt met jezelf geconfronteerd en ziet zaken ineens zoals ze zijn. Er is geen plek om te vluchten, maar tegelijkertijd voelt het ook heel veilig. Het heeft me enorm veel gebracht en ik zou het iedereen aanraden!

Jolien

Intens en vol bewondering voor Elmer's afstemmen op degene met wie gewerkt wordt. Geen woorden voor wat ik ervaar. In de buurt komt: deeply respectfull, zuiver en integer. Ook veel humor! Dankbaar.

Ingeborg

Ik vond het een hele bijzondere dag, met mooie (nieuwe) ervaringen. De opstellingen van de mede cursisten heb ik als zeer verhelderend en goed te duiden ervaren en dit heb ik ook van hen terug gehoord. Mijn eigen opstelling vond ik onduidelijk, verwarrend en ik heb nog steeds het gevoel dat mijn vraag verkeerd geïnterpreteerd is, waardoor er geen aandacht kwam voor het deel van mijn leven waar ik me graag meer in had willen verdiepen. Toch kan ik de cursus iedereen aanraden, want het is leuk, leerzaam en verrijkend om te doen.

Ilse

Ik denk dat er geen woorden zijn werkelijk kunnen beschrijven hoe het was en hoe het mij verging erna. De begeleiding van Elmer Hendrix was bezield, warm, met humor en to-the-point. Vooral ook zuiver, vanaf het begin voelde ik me ontspannen, de sfeer was met aandacht en lichtheid. Er is een last van me afgevallen. Opgeruimd, opgewekt en dankbaar voel ik me. De opstelling was/is een groot geschenk.

Brigitte

De workshop vond ik geweldig! Ik kan het iedereen aanraden bij Elmer een opstelling te doen. Na deze ervaring doe ik zelf geen opstellingen meer. Als er iemand op mijn pad komt die een opstelling wil doen, geef ik dit adres. Klasse!!!

Ineke Paasse

Heel bijzonder. Ik vond het vooral mooi dat ik zelf ook representant mocht zijn bij een andere opstelling. Hierdoor ervaar je hoe het tot stand komt en hoe bijzonder dit is.

Martine van der Moolen

Deelname aan een workshop familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk kan je een hernieuwd inzicht geven in onderwerpen waar je misschien al langer (on)bewust last van had. Het openbaart aan je waar om welke reden dan ook de levensenergie minder goed is gaan stromen. Het is geen wondermiddel maar wel een wonderlijk middel om tot bewustwording te komen.
Elmer Hendrix werkt op een kernachtige manier waarbij toeters en bellen achterwege blijven. 

Olga

Ik vind familieopstellingen iedere keer weer heel bijzonder. Dat je met het opstellen en neerzetten van familieleden of "onbekende fenomenen" zo'n duidelijk beeld kunt zien, voelen en daardoor kunt helen. Onvoorstelbaar. Dat kan niet met het hoofd begrepen worden, alleen maar met de ziel. En dat is helend op een diepe laag zonder dat je daar altijd woorden voor kunt vinden. Elmer Hendrix begeleid dit op een hele bijzondere, rustige en integere manier waardoor patronen zichtbaar worden en kunnen veranderen. Dit zou ik iedereen toewensen.

Annemarie Limpers

Heel bijzondere opstelling gehad. Een fijne setting, rust en vertrouwen. Het heeft me verlichting en opheldering gegeven op persoonlijk vlak.

Anoniem

Ik heb de opstelling als zéér prettig ervaren, verrassende dingen gezien en veel over mijzelf te weten gekomen daardoor.

Sjraar

Erg boeiend, zowel mijn eigen opstelling als die van de anderen. Elmer Hendrix begeleidt het erg goed en vertrouwt op zijn eigen kunnen. Ik vind zijn ervarenheid een enorme plus in deze 1-daagse familieopstellingen. In eerste instantie voelde ik me vanwege de groepsgrootte (ongeveer 25 personen) niet meteen veilig om mijn thema te vertellen. Desondanks heb ik mijn angst overwonnen en ik heb er uiteindelijk een positieve ervaring aan overgehouden!

Trudy

In een workshop familieopstellingen wordt bij aanvang via een geleide meditatie een rustige "state of mind" gecreëerd, niks zweverigs maar juist heel erg beide benen op de grond brengen... om de drukke gedachtestroom te kalmeren. In deze juiste staat van alertheid wordt aan de mensen met hulpvraag  gevraagd wie zijn of haar vraag in wil brengen. Vervolgens worden er door de begeleider zgn. representanten in de ruimte geplaatst, die levende of overleden familieleden representeren. Iedereen in de kring neemt al zoekende, intuïtief een plek en pose aan t.o.v. de hulpvrager. Zowel de hulpvrager als de representanten bewegen door de ruimte, een innerlijke impuls volgend.
Door dit "tableau vivant" krijg je inzicht in de relatie die je hebt met deze familieleden, hoe deze zich verhouden en of ze al dan niet belemmerend zijn voor jouw verdere groei. Niet allemaal te verklaren, begrijpen of te beredeneren, maar gevoelsmatig klopt het met wat er op dat moment nodig, en aan de hand is.
Ook bij de opstellingen van de andere deelnemers waren er herkenningspunten uit mijn eigen familiaire verbanden. Dit raakte me regelmatig. Het verrassende voor mij was dat ik er hier wél naar durfde te kijken en emoties toe te laten. In mijn dagelijks leven stop ik dit vaker weg. Van een afstand kijken geeft ook veel inzicht!

Celine

Indrukwekkend. Haast niet te bevatten dat wat er speelt binnen mijn familie via volslagen vreemden tot uiting komt. Ik kan nog niet bevatten wat er gebeurd is in mijn opstelling.

Anoniem

Een workshop Familieopstellingen geeft op een subtiele maar kan ook op een rechtstreekse en confronterende manier inzicht geven in de (verstrikkende) patronen in een mens op zielsnivo. Van daaruit vindt een helende werking plaats, mits je daar voor open wilt staan. Het is een wonderlijke ervaring om te zien hoe representanten het zielspatroon dat aanwezig is in een familie/gezin, zichtbaar maken. Het mooie is tegelijkertijd dat dit een collectief fenomeen is dat we allemaal gemeenschappelijk hebben; de familie ziel die in ons voort gaat van generatie op generatie en die op momenten verstrikt is geraakt door ingrijpende of bijzondere gebeurtenissen.
Familieopstellingen zijn meedogenloos én liefdevol tegelijk! ;-)

Nicoline Voskamp

De workshop familieopstellingen was voor mij een heel bijzondere en waardevolle ervaring. Het heeft me diep geraakt. Ik voelde tijdens de behandeling van mijn vraag een diepe, diepe dankbaarheid De gehele dag heb ik als zeer liefdevol ervaren.
Voor mij is dit echt werken op zielsniveau en werkt het zeer helend. Ben dankbaar om dit alles in te kunnen zien en zo de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven steeds meer op me te kunnen nemen. Ook tijdens de behandeling van de andere vragen ervoer ik stukjes herkenning en kreeg zo steeds meer inzichten over hoe het leven in elkaar steekt en hoeveel leed er op aarde en onder de mensen is. En hoe belangrijk het is om ieder ons eigen verantwoording te nemen en zonder oordeel te zijn naar onze medemensen. We kunnen nooit weten waarom iemand iets doet of op een bepaalde manier in het leven staat. Het is fijn dit in mezelf te kunnen voelen en hoop zo een stukje te kunnen bijdragen aan de Vrede hier op aarde. Mijn dank is groot en ik wens jullie nog vele, helende, inzicht-gevende workshops toe.

Astrid van der Kaaij

Al mijn hele leven ervaar ik een vreemde agenda die me steeds verder van huis brengt. Alsof ik mezelf saboteer. Relaties, banen en opleidingen lopen stuk doordat ik mezelf tegenwerk. Tijdens de systemische opstelling had ik het gevoel dat ik een vinger achter deze verborgen agenda kreeg. Reden om nog een keer in te tekenen voor een volgende sessie. De poorten van de hel worden weliswaar opengetrokken, maar ik voel dat het hout snijdt. De juiste hefbomen worden in beweging gezet en ik ervaar rust en peace of mind.

Joan Lempens

De opstelling kwam, zoals je al had aangekondigd, heel anders dan verwacht. Eerst was ik een beetje teleurgesteld. Nadat ik later op de dag zelf een aanvullend inzicht over mijn opstelling kreeg, ging het allemaal werken.
Na een nachtje slapen voelde ik pas goed het effect: geweldig!! Door de indringende informatie die zich in de opstelling toonde, is er op een heel diep niveau voor mij  rust gekomen in een zeer moeilijke situatie die nog naar een climax toegaat de komende maanden.
Ik ben dus ontzettend blij dat ik de opstelling heb gedaan en ook dat ik hem bij het Instituut voor Systemisch Werk deed. Voel me beslist weerbaarder. Al met al een heel bijzondere ervaring die bij mij een krachtige en positieve indruk nalaat! Ik heb veel ruimte gekregen. Fantastisch!

Anoniem

Top