Coronabeleid


Corana-update per 21 december 2021:

De overheid heeft weer een harde lockdown afgekondigd tot 15 januari 2022. Dit betekent voor ons instituut dat de workshops familieopstellingen die in deze periode vallen, afgelast worden. Mocht je ingeschreven zijn voor een workshop die binnen deze periode valt, dan wordt je vanzelfsprekend op de hoogte gesteld.

Omdat we als instituut onder de noemer 'beroepsonderwijs' vallen, kunnen de opleidingen en trainingen vooralsnog doorgaan. Mocht jouw opleiding of training in deze lockdown-periode vallen, dan krijg je hierover ook nog bericht van ons!


Hoe verder?

We kunnen de situatie alleen maar per moment bekijken. Dit betekent dat onze workshops nu niet doorgaan, maar onze opleidingen en trainingen wel.
Mocht de situatie veranderen dan stellen we je zo snel mogelijk op de hoogte!


Indien er gewerkt kan worden, welke maatregelen treffen we:

  • Een aantal van de accommodaties waar we verblijven vragen bij toegang tot het gebouw een coronatoegangsbewijs. (Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je in bezit bent van een geldig herstelbewijs, volledig bent gevaccineerd of een negatieve testuitslag kunt laten zien - geen thuis sneltest - van maximaal 24 uur oud.)
  • Ben je niet gevaccineerd of hersteld van Covid, dan is ‘testen voor toegang’ met een 24 uurs-geldigheid voldoende. Je kunt je dan laten testen in de dag voorafgaand aan je activiteit, zie: https://www.testenvoortoegang.org.
  • In de gangen zijn mondkapjes en de 1,5 meter regel van toepassing.
  • Tijdens de opstellingen is het mogelijk om de 1,5 meter te handhaven door de contact-momenten te vervangen met 'in de mind' werken.
  • De zalen zijn voorzien van een goede luchtventilatie.

 

Wat wordt er van de deelnemers verwacht:

  • Neem geen risico's, als je klachten hebt zoals verkoudheid of koorts, of als je in contact bent geweest met een persoon die positief getest is, breng ons dan zo spoedig mogelijk op de hoogte! Kijk of er tijd is om een corona(zelf)test te doen zodat je zekerheid hebt voordat de activiteit begint. Mocht je positief op corona testen, of als er geen tijd meer is om een test te kunnen doen, blijf dan thuis. We kunnen dan kijken of je een bepaalde activiteit op een ander moment kan inhalen. (Dit is niet voor alle activiteiten mogelijk.)
  • Neem de gebruikelijke hygiëne in acht.
  • Neem je eigen verantwoordelijkheid. We willen er alles aan doen om je veiligheid te waarborgen maar willen daarnaast geen onnodige angst genereren. Te allen tijde bepaal je zelf wat je wilt en niet wilt, en waar je grenzen liggen. Als iets niet goed voelt om te doen, doe het dan niet.
Top