Bedrijf in Balans

Ben jij leidinggevende of een professional in een organisatie en ervaar je wel eens 'onderstromen' in het bedrijf waar je de vinger niet op kunt leggen? Je ziet misschien dat op sommige plekken werknemers steeds weer burn-out raken of dat een bepaald team maar niet met elkaar wil samenwerken? Of ervaar je strubbelingen in aansturing of bij veranderingen die doorgevoerd worden? En zou je hier graag meer inzicht en grip op te willen krijgen?
Dan is deze training een mooie introductie die je inzicht én kennis oplevert waarmee je zaken weer in beweging krijgt.

Bedrijf in Balans

Bedrijven en organisaties zijn complexe, en vaak gelaagde, levende systemen waarin zich diverse dynamieken kunnen laten zien. Die dynamieken kunnen de sfeer en effectiviteit op verschillende manieren beïnvloeden.
In deze training leren we je de theorie van de systemische wetmatigheden én laten je het systemisch werk ook ervaren.
Je gaat als professional met een systemische bril naar organisaties kijken en begrijpen vanuit welke drijfveer men bepaald gedrag vertoont. Hierdoor leer je om anders te kijken naar de medewerkers in een organisatie en krijg je meer zicht op oplossingen, interventies en anders handelen.

We leren je in deze training niet om organisatieopstellingen te begeleiden. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn kijk dan naar de opleiding organisatieopstellingen

 

Tijdsduur

De totale training bestaat uit twee dagen, met een paar weken tijd tussen de twee trainingsdagen, zodat het geleerde van de eerste dag kan bezinken en je kunt zien welke dynamieken je in jouw organisatie herkent.
Tijdens de tweede dag gaan we verder en dieper op de stof in en kunnen vragen, die in de tussentijd opgekomen zijn, behandeld worden. Tijdens deze dag zullen we ook een situatie opstellen (casus) die door de deelnemers wordt ingebracht.

Je leert:

Je leert dieper inzicht te krijgen in de meer onbewuste ‘lagen’ van organisatiesystemen, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen.
 

  • Je leert de mechanismen kennen die werkzaam zijn binnen organisatiesystemen.
  • Je leert inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen bedrijven of organisaties.
  • Je leert de dynamieken rondom ‘binding’, ‘ordening’ en ‘balans’ te herkennen en mogelijk te duiden.
  • Je leert om met eenvoudige interventies een verschil te maken in de onderstroom van jouw organisatie.

 
Door de nieuwe inzichten en ervaringen zul je beter in staat zijn om vanuit jouw positie invloed uit te oefenen op de onderstroom van jouw organisatie.

"Macht over anderen is zwakte vermomd als kracht."
Eckhart Tolle

Voor wie?

De training 'Bedrijf in Balans' is geschikt voor leidinggevenden, HR-professionals, beleidsadviseurs, projectleiders en iedereen die op enigerlei wijze advies en sturing geeft in een organisatie.
Deze training is er om meer inzicht te krijgen in (problematische) patronen die zich kunnen voordoen in je bedrijf of organisatie.

Maar ook verander- of interimmanagers, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, coaches en mediators vinden in deze training veel eyeopeners en praktische toepassingen die men meteen binnen het werkveld kan inzetten.

Informatie

De training 'Bedrijf in Balans' duurt 2 dagen.
Tussen de twee dagen zit een tussentijd van één tot drie weken om het geleerde op de eerste dag wat bezinktijd te geven, plus om te kunnen onderzoeken welke dynamieken gezien worden in het eigen bedrijf of in de praktijk.

De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

Onze opleidingen, trainingen en nascholingen zijn CRKBO-geregistreerd (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en daardoor vrijgesteld van BTW.
 

Docent

De lessen worden verzorgd door Mieke Kox en Martin Hoeve.
 

Lestijden

Van 09.30 tot 16.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur).
 

Locatie

Deze training vindt plaats in Noord-Brabant. Raadpleeg voor de juiste informatie de Agenda.
De bereikbaarheid naar onze cursuslocaties is doorgaans goed en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
(Een paar weken voor aanvang van de activiteit krijg je een e-mail waarin staat op welk adres deze gaat plaatsvinden.)
 

Dagverzorging

De trainingsdagen worden verzorgd met een uitgebreide lunch. Daarnaast zijn koffie, thee, water en lekkers gedurende de hele dag beschikbaar.
 

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je binnen 5 werkdagen een digitaal certificaat van deelname.

Data, locatie en kosten

2 dagen ma 28 november & ma 12 december 2022Zutphen16 vrij Bedrijf in Balans Mieke Kox, Martin Hoeve € 895,-

Aanmelden Training Bedrijf in Balans

Wat zeggen de deelnemers

Top